Connect with us

technokrata

Egykori T-Mobile-vezető cége is indul a mobilpályázaton

Dotkom

Egykori T-Mobile-vezető cége is indul a mobilpályázaton

Jelentős érdeklődés mutatkozott a negyedik mobiltelefon szolgáltatáshoz szükséges frekvencia pályázaton – ismertette a kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Az előzetes megszólalások után valójában egy cég megejelenése okozhatott meglepetést, ez a Mobinet Távközlési Projekt Kft., amelynek a cégbírósági adadok szerint ügyvezetője Bodnár Zsigmond, aki 1991-től 2007 márciusáig a Westel (majd T-Mobile) pénzügyi vezetője, 1993-tól egyben a cég vezérigazgató-helyettese is volt. A pénzügyi igazgatói feladatok ellátása mellett egy évtizeden keresztül hozzá tartozott a nagykereskedelem, majd az üzletfejlesztés és az it felügyelete is. Legutóbb egy rövid időre pedig a Vodafonenál tünt fel, mint a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese. A Mobinet tulajdonosa pedig a Content Holding Szolgáltató Zrt., amelynek pedig Bodnár az egyszemélyes tulajdonosa, közvetve tehát Bodnár-vállalkozása indult a tenderen. A további három cég megjelenése várható volt. Az egyik ajánlattevő a Digi Kft. e cég főként kábel és műholdas televíziós szolgáltatásairól ismert, de emellett távközlési tevékenységet is végez, s anyacége pedig Romániában mobiltelefon szolgáltatást is nyújt. A másik pályázó az főként szélessávú internetszolgáltatásról ismert Externet Nyrt. és a Telekom 4 Magyarország Zrt. által közösen létrehozott vállalkozása, a Dream Com Távközlési Kft. Ugyancsak indult a pályázaton az egykor koncessziós távközlési társaságként működő, ma a második legnagyobb távközlési cég az Invitel Távközlési Zrt. is és mellettük megjelent. A 450Mhz-es frekvencia csomag hasznosítására kiírt pályázat beadási határideje november 28. volt. Erre, az úgynevezett “B” csomagra két cég pályázott. Amennyiben a tender eredményes lesz, akkor a nyertes az új szolgáltatással elsősorban a ritkán lakott területek és települések vezeték nélküli szélessávú internet-ellátását javíthatja. PályázókGSM/UMTS frekvenciaDigi Kft.

Dream Com Távközlési Kft.

Invitel Távközlési Zrt. Mobinet Távközlési Projekt Kft. 450Mhz-es frekvencia Digi Kft. Mobil Wireless Broadband Hungary Zrt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle