Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Védhetetlen” hiba az Internet Explorerben

Dotkom

„Védhetetlen” hiba az Internet Explorerben

Tökéletes időzítés – ne használjunk IE-t!

Ahogy szinte minden hónapban, úgy most decemberben is kiadta a Microsoft a korábbi patch-megjelenés óta eltelt idő alatt elkészült javításait – tegnap(előtt), vagyis a hónap második keddjén (bővebben itt). Összesen 28 biztonsági résre nyújtott ezzel védelmet, ámde egy olyanra nem, ami alig pár órával a frissítések elérhetővé válása után került ki a Világhálóra.

A SANS Internet Storm Center jelentése szerint szerdán már a „vadonban”, azaz az Interneten látták a sérülékenység leírását. Eszerint megfelelő ismeretek birtokában létrehozható egy olyan XML tag, amely hat másodperces várakozás után – amíg megpróbálja becsapni az antivírus motorokat – összeomlást idéz elő a microsoftos böngészőben. Amikor az Internet Explorer újraindul, akkor a gépre bejutott ártalmas kód is futtatásra kerül. Mindez akkor jár sikerrel, ha a felhasználó Windows XP-t vagy Windows Server 2003-at használ, valamint az IE hetedik generációjával böngészi az Internetet.

Az esetről beszámoló Bojan Zdrnja szerint ugyan aktívan még nem használják ki a sebezhetőséget, de mivel a leírás elérhető, csak idő kérdése, hogy mikor kerül erre a sor. A szakember szerint nem hetekről, hanem napokról, órákról van csupán szó. Zdrnja ezért azt javasolja minden IE-t futtató felhasználónak, hogy térjenek át más böngészőre.

A Microsoft jelenleg vizsgálja az esetet – ha nagyon súlyosnak bizonyul, akkor nem kizárt, hogy egy olyan, menetrenden kívüli frissítést ad majd ki hozzá, mint amilyet október végén kaptunk.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés