Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közösségi site a PlayStation második dobása

Dotkom

Közösségi site a PlayStation második dobása

Új életre kel a PlayStation 3 videojáték-konzol azzal, hogy a Sony létrehozta a termék felhasználóinak közösségi site-ját.

A Home nevű portált a Second Life virtuális világa ihlette, azzal a különbséggel, hogy ebbe a PlayStation-felhasználók kapcsolódhatnak be, akik a játékgépek közös internetes használatát lehetővé tevő PlayStation Networkről tölthetik le a szükséges szoftvert. Ezt követően megalkothatják virtuális hasonmásukat (avatar), majd útra kelhetnek a Home központi plazájába, ahol táncolhatnak, bowlingozhatnak, moziba mehetnek és sok minden mást csinálhatnak. Mindez hasonlóan történik, mint más virtuális világokban, ám nem ugyanúgy. A Sony ugyanis professzionálisan megtervezett környezetet dolgozott ki és mintegy gondnokként felügyeli internetes környezete alakulását. (A Time újságírója szerint, aki tesztelte a Home-ot, emiatt minden kissé túl tökéletesre sikerült.)A Home azon a felismerésen alapul, hogy a videojátékok szerelmesei a való világban is társaságban használják konzoljukat, a játékok sokszor kevésbé fontosak, mint a hozzájuk kapcsolódó közösségi élmény. A portál lehetővé teszi, hogy olyan véletlenszerűen kiválasztott játékostársakat is találjanak, akiknek csak avatarját ismerik. Emellett olyan játékokat is felfedezhetnek, amelyeket a virtuális közösség ösztönzése nélkül nem ismernének meg.

A PlayStation Networknek 17 millió felhasználója van világszerte. Erre a tömegre építve a Sony remélheti, hogy jelentős bevételekre tehet szert a Home-ra felkerülő termékek, szolgáltatások gyártóitól, nyújtóitól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés