Connect with us

technokrata

Hackerközpont Budapesten

Dotkom

Hackerközpont Budapesten

Közel százan végeztek fővárosunkban a képzésen.

A NetAcademia Oktatóközpont 2008 februárjában indította útjára az EC-Council hivatalos Ethical Hacking tanfolyamát, melyen kevesebb mint egy év alatt csaknem száz szakember vett részt. „Bár jellemzően az IT, a pénzügy és az energetikai ágazat vállalatai küldik el szakembereiket az Ethical Hacking képzésünkre, a média, az ipar, a HR vagy éppen a kiskereskedelem területén tevékenykedő cégek is képviseltetik magukat. Az IT szektorból jellemzően azon vállalatok fordulnak hozzánk, akik outsourcing keretében más cégek informatikai feladatait látják el.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Emellett külföldi cégek részéről is növekvő érdeklődés tapasztalható, így decemberben az oktatóközpont már a második angol nyelvű tanfolyamát tartja a témában. Az ez alkalommal Romániából érkező hallgatókat az EC-Council közvetítette a NetAcademiához.

Az IT-biztonsággal kapcsolatos ismeretek folyamatos frissítése érdekében a NetAcademia áttért a 6-os verziójú tananyagra, mely a legújabb hackereljárásokkal és eszközkészletekkel kiegészülve csaknem duplája a korábbinak. Az immár 67 fejezetből álló tananyag olyan fontos ismeretekkel bővült, mint a Windows exploitok készítése, a kódvisszafejtés (reverse engineering), a bújtatott hackelés (covert hacking), a vírusírási tudnivalók, Bluetooth kapcsolatok védelme és RFID technológia.

Analízissel is bővül az IT-biztonság
A NetAcademia a jövő évre vonatkozóan a külföldi hallgatók körének bővítése mellett új, Biztonsági szakértő és elemző tanfolyam indítását is tervezi, melynek elvégzését követően EC-Council Certified Security Analyst (ECSA – EC-Council Minősített Biztonsági Elemző) képesítést lehet szerezni. Míg az Ethical Hacking tanfolyam a hackelési eszközöket és technológiákat mutatja be, addig az új képzés gyakorlati ismereteket nyújt arról, hogyan célszerű egy hálózatot megtervezni, tesztelni, illetve megerősíteni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek