Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindkét kezével mobilozik a magyar

Dotkom

Mindkét kezével mobilozik a magyar

A harmadik negyedében már 117 mobil-előfizetés jutott 100 magyarra.

A harmadik negyedévben 231 ezerrel nőtt mobil-előfizetések száma, s az időszak végére majdnem elérte a 11,8 milliót. Az előfizetői állomány az előző év azonos időpontjához képest 1,3 millióval, 12 százalékkal lett magasabb. A feltöltőkártyás előfizetések száma egy év alatt 658 ezerrel emelkedett, de részarányuk csökkent. A negyedév végén 100 lakosra 117 mobil-előfizetés jutott.

A mobilhálózatban a negyedév folyamán 10 százalékkal több hívást kezdeményeztek, mint az egy évvel korábbi időszakban, eközben 15 százalékkal emelkedett a mobiltelefonálással töltött összes percidő. Egy előfizetésre átlagosan 340 percnyi beszélgetés jutott, ami 3 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Eközben a vezetékes fővonalak számának éves szintű esése nem lassul: 2008 harmadik negyedévének végén – az előzetes adatok szerint – 3,2 millió vezetékes fővonal volt üzemben (ennek 7,6 százaléka kábeltévés), 138 ezerrel kevesebb, mint 2007 azonos időpontjában, és 54 ezerrel kevesebb, mint június végén. A 100 lakosra jutó vezetékes fővonalak száma az időszak végén 31,4 volt.

Az egy vezetékes vonalra jutó beszélgetések (adatcélú forgalom nélküli) időtartama 447 perc volt, ami 4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Az árak mérséklődése és a gyakran jelentős ingyenes idősávot is tartalmazó akciós díjcsomagok terjedése nyomán az előfizetők kevesebbszer, de hosszabb ideig beszélgetnek, mint mobiltelefonról.

Az összes telefonbeszélgetés időtartamának 74 százalékát mobilkészülékekről indított hívások tették ki. A vezetékes vonalról kezdeményezett internet célú hívások száma 57, időtartama 60 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A 3. negyedévében az internetszolgáltatók száma 399 volt, 63-mal több, mint egy évvel korábban. 34 cég tudhatja magának az előfizetések 90 százalékát. Az internet-előfizetések száma 5 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez és 30 százalékkal 2007 azonos időszakához képest. A változáshoz erőteljesen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet.

A széles sávú interneten belül éves viszonylatban a kábelhálózatos előfizetések gyarapodtak gyorsabban, 35 százalékkal, az xDSL-előfizetések ennél kevesebbel, közel 16 százalékkal. A széles sávú (kábel- és xDSL-) internet-előfizetések száma egy év alatt 24 százalékkal nőtt. Az internetszolgáltatásokból származó nettó árbevétel a harmadik negyedévben túllépte a 35,6 milliárd forintot, ami folyó áron 22 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés