Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan védjük gyermekeinket a káros internetes tartalmaktól?

Dotkom

Hogyan védjük gyermekeinket a káros internetes tartalmaktól?

Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiája.

Az Európa Parlament 2008. október 22-én támogatásáról biztosította az Európai Bizottság 2009-2013-ra szóló „Biztonságosabb internet” programját, amelynek célja a gyermekek ellen elkövetett internetes visszaélések elleni harc. A 2009–2013 közötti időszakra előirányzott program négy fő cselekvési irányvonala: a káros magatartások korlátozása; a biztonságosabb online környezet megteremtése; a tájékoztatás erősítése; tudásalap létrehozása.

Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI), a Biztonságos Böngészés Program és a Symantec vezetői vállalták, hogy – az uniós program szellemében, az ORFK és a BRFK szakemberei, valamint klinikai szakpszichológus bevonásával – 2009 májusára kidolgozzák Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia kidolgozói a munkájukban számítanak valamennyi olyan gyermek- és ifjúságvédelmi, oktatási, bűnmegelőzési és informatikai szervezet, intézmény, vállalkozás képviselőjének együttműködésére, akik tenni akarnak gyermekeink internetes biztonsága érdekében.

Dr. Virág György, az OKRI igazgatója elmondta: „Gyermekeink internetes biztonságának megteremtése komplex feladat: a megfelelő jogszabályok, a gyermekek védelmét szolgáló új technológiák kidolgozása és elterjesztése, valamint a széleskörű tájékoztatás csak együtt lehetnek eredményesek.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés