Connect with us

Hogyan védjük gyermekeinket a káros internetes tartalmaktól?

Dotkom

Hogyan védjük gyermekeinket a káros internetes tartalmaktól?

Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiája.

Az Európa Parlament 2008. október 22-én támogatásáról biztosította az Európai Bizottság 2009-2013-ra szóló „Biztonságosabb internet” programját, amelynek célja a gyermekek ellen elkövetett internetes visszaélések elleni harc. A 2009–2013 közötti időszakra előirányzott program négy fő cselekvési irányvonala: a káros magatartások korlátozása; a biztonságosabb online környezet megteremtése; a tájékoztatás erősítése; tudásalap létrehozása.

Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI), a Biztonságos Böngészés Program és a Symantec vezetői vállalták, hogy – az uniós program szellemében, az ORFK és a BRFK szakemberei, valamint klinikai szakpszichológus bevonásával – 2009 májusára kidolgozzák Magyarország Internetes Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia kidolgozói a munkájukban számítanak valamennyi olyan gyermek- és ifjúságvédelmi, oktatási, bűnmegelőzési és informatikai szervezet, intézmény, vállalkozás képviselőjének együttműködésére, akik tenni akarnak gyermekeink internetes biztonsága érdekében.

Dr. Virág György, az OKRI igazgatója elmondta: „Gyermekeink internetes biztonságának megteremtése komplex feladat: a megfelelő jogszabályok, a gyermekek védelmét szolgáló új technológiák kidolgozása és elterjesztése, valamint a széleskörű tájékoztatás csak együtt lehetnek eredményesek.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom