Connect with us

technokrata

Újabb félezer elbocsátás Szombathelyen

Dotkom

Újabb félezer elbocsátás Szombathelyen

Két hónap alatt félezer embert küldenek el a Laird Technologies szombathelyi üzeméből.

A világ egyik vezető elektronikai alkatrészgyártója, az amerikai Laird Technologies 2005 áprilisában jegyeztette be magyarországi cégét az MTI szerint, és kevéssel később Szombathelyen meg is nyitotta gyárát. A világ számos pontján, ötvennél is több egységgel rendelkező, a legnagyobb márkákat kiszolgáló vállalat azért döntött a vasi megyeszékhely mellett, hogy termelését közelebb hozza az egyik legnagyobb megrendelőjéhez, a Jabil Circuit üzeméhez, s így pénzt és időt takarítson meg. A Jabil Circuit azóta bezárta gyárát, a Laird Technologies szombathelyi egysége viszont továbbra is kapott megrendeléseket és 700 embert foglalkoztatva tovább működött.

Néhány hónapja a cég még további létszámbővítéssel járó fejlesztéseket fontolgatott, a gazdasági válság miatt azonban minden egyik pillanatról a másikra megváltozott.

Ola Fredriksson, a Laird Technologies magyarországi ügyvezetője a Vas Népe megyei lap online kiadásának nyilatkozva elmondta: a telefonok iránti kereslet hirtelen, és olyannyira drasztikusan lecsökkent, hogy novemberben a vállalat kénytelen volt leépíteni a kölcsönmunkásait, a megmaradt 375 közül 127-nek pedig pénteken jelentették be, hogy február 5-ével megszűnik a munkahelye.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek