Connect with us

technokrata

Újabb elbocsátásokat jelentettek be

Dotkom

Újabb elbocsátásokat jelentettek be

Az elmúlt napokban tovább érkeztek az újabb elbocsátásokról szóló hírek.

A Laird Technologies elektronikai alkatrészgyártó két hónap alatt félezer dolgozót küld el szombathelyi üzeméből – jelentette a Vas Népe. A vállalat szeptemberben még hétszáz embernek adott munkát. Az indoklás szerint drasztikusan csökkent a kereslet a mobiltelefonok iránt, amelyekhez antennákat gyárt a Laird.

A mobiltelefon-ágazatot sújtó recesszió eddig nagyjából 3000 állást követelt Magyarországon: november végén a Nokia beszállítójaként működő Foxconn 1500 ember elbocsátását jelentette be, a szintén Nokia-partner Perlos pedig két lépésben több mint hétszáz dolgozójától válik meg. Maga a Nokia az Index információi szerint legalább 350 fővel csökkentette magyarországi létszámát. Az Index elbocsátásszámlálója már 14 ezer embernél tart.

Az életjáradékok nyújtásával foglalkozó Hild Zrt. elbocsátja 10 közvetlen munkatársát, valamint az értékesítéssel foglalkozó stábtól 15 embert. Összesen 270 dolgozóját – munkavállalóinak egynegyedét – küldi el a dunakiliti Veritas luxusautó-beszállító cég – jelentette a Kisalföld. A több mint ezer főt foglalkoztató autógyártó először a próbaidősöktől és a bedolgozóktól vált meg, de a válság miatt most csoportos leépítésre kényszerül.

A dolgozók harmadától – csaknem 60 alkalmazottól – válik meg a kaposvári Qupers műanyag-feldolgozó és szerszámkészítő vállalat – írta a Somogyi Hírlap. A cég ügyvezetője szerint ha nem küldik el az embereket, veszélybe kerülhetnek a januári fizetések.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle