Connect with us

Külsősök játszóterévé válhat az iWiW

Dotkom

Külsősök játszóterévé válhat az iWiW

Jövő évtől akár három és fél milliónál is több iWiW felhasználó számára tehetik ismertté külső szolgáltatásaikat a szoftverfejlesztők, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások és a hirdetők.

Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi standard – mint „csatolófelület” – folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A jövőben megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások – a tulajdonos Origo szerint – számtalan új felhasználási élményt nyújtanak majd – például: játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül –, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.

Decemberben nyílik meg, egyelőre kísérleti jelleggel, az iWiW Fejlesztői Portál, ahol megkezdődhet a külső alkalmazások fejlesztése és tesztelése. 2009. év elején az iWiW felhasználók számára is elérhetővé válnak majd az új funkciók. Az egy éve elhatározott nyitástól az iWiW vezetése azt várja, hogy a külsős programozók hada fogja fejleszteni a közösségi portált. Az iWiW vezetése szerint nyitottak minden ötletre, de fenntartják a jogot arra, hogy a számukra nem tetsző alkalmazásokat kizárják a portálról.

Az éppen zajló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy január végén várhatók az első kiélesített alkalmazások, addig egy úgynevezett “homokozóban” próbálgathatják oroszlánkörmeiket a programozók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom