Connect with us

A Perlos 660 dolgozó elbocsátását tervezi

Dotkom

A Perlos 660 dolgozó elbocsátását tervezi

A Perlos komáromi gyára a rendelésállomány csökkenése miatt megfelezi költségszintjét, és azt tervezi, hogy elbocsátja ezer saját alkalmazottja felét 2009 első negyedévében – mondta Timo Rouvinen ügyvezető igazgató az MTI-Ecónak.

A csoportos létszámleépítést a gyár vezetése a dolgozóknak és a munkaügyi központnak bejelentette. Az intézkedést az alacsony termelési igények és a következő hónapok előrejelzései tették szükségessé – tette hozzá az üzem vezetője.

Az üzemben jelenleg 160 kölcsönzött munkás dolgozik, az ő munkaviszonyuk még hamarabb megszűnik. A mobiltelefonok alkatrészeit készítő Perlos november végén már 110-zel csökkentette kölcsönzött dolgozóinak számát – mondta Szabó Illés, a vállalat hr-igazgatója. A cég a Nokia első beszállítójaként nyitott üzemet a komáromi ipari parkban 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. A komáromi kft. anyavállalata Finnországban található, a céget a közelmúltban a tajvani Liteon vásárolta meg. Teljes kapacitással üzemelve a gyár létszáma meghaladta a kétezer főt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom