Connect with us

technokrata

Érdemes januárig várni az LCD-vásárlással

Dotkom

Érdemes januárig várni az LCD-vásárlással

A LCD-értékesítések lassulása miatt nő a kereskedők eladásra váró raktárkészlete.

Az iSuppli piackutató cég csökkentette az idei és a jövő évi LCD-tévé-értékesítésre adott előrejelzését. 2008-ra immáron csak 93,4 millió készülék eladását várja világszerte, szemben a korábbi 99 millióval, 2009-re pedig 112,6 millióra vette vissza a 124 milliós prognózist.

A mérséklés ellenére az idei és a jövő évi eladások 18,9 és 20,5 százalékos növekedést jelentenek a megelőző évihez képest. Az iSuppli elemzői szerint a vevők érdeklődése nem csökken a lapos tévék iránt, csak a pénztárcájuk lett valamivel vékonyabb. Emellett a legnagyobb gyártók folyamatos reklámokkal tarják ébren a vevők érdeklődését.

A kevesebb vevő miatt a karácsonyi szezont követően több mint kilenchetes készlet maradhat a kiskereskedők nyakán. Ettől valószínűleg csak úgy tudnak megszabadulni, hogy meghosszabbítják az ünnepek idején érvényes leértékeléseiket vagy új akciókat indítanak januárban.

Az iSuppli arra számít, hogy a piaci problémák kitartanak 2009 harmadik negyedévéig és csak 2010-től tér igazán magához az LCD-tévé-piac.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle