Connect with us

technokrata

NOD32 vírusirtó mobiltelefonokra

Dotkom

NOD32 vírusirtó mobiltelefonokra

Kéretlen SMS-ek blokkolása – akár ingyenesen is elérhető.

Az okostelefonokat támadó kártevők nem csak az eszközökön tárolt adatokat rongálhatják meg, de akár továbbíthatják a felhasználók személyes adatait a vírusok készítői számára. A NOD32 fejlesztése során megszerzett tapasztalatokat felhasználó ESET Mobile Antivirus proaktív védelmet nyújt a kártevők ellen, és képes a kéretlen SMS üzenetek blokkolására is. A Windows Mobile platformon működő szoftver a többfajta ellenőrzési funkcióval és az automatikus frissítés lehetőségével kiegészítve biztosít védelmet az okostelefonoknak.

A Mobile Antivirus fejlesztése során az ESET szakembereinek számos olyan nehézséget kellett leküzdeniük, amelyek szinte ismeretlenek az asztali számítógépeken és laptopokon használt vírusirtóknál. Korlátot jelentett az okostelefonok limitált memóriája, az eltérő akkumulátorfajták kapacitása és a különböző sávszélességek létezése. „A számos kihívás ellenére sikerült egy olyan szoftvert létrehozni, amely a telefon teljesítményének befolyásolása nélkül képes teljes körű védelmet biztosítani.” – mondta Csiszér Béla, az ESET NOD32 magyarországi forgalmazásáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője.

A mobiltelefonokra készített védelemhez az ESET Smart Security Business Edition licenctulajdonosok ingyenesen, az ESET NOD32 Antivirus Business Edition licenctulajdonosok pedig 50% kedvezménnyel juthatnak hozzá.

Tulajdonságok
– Heurisztikus vírusvédelem: Mesterséges intelligencián alapuló, valós idejű vírusvédelem a már létező és a még nem ismert károkozók ellen.
– Kisméretű frissítési fájlok: A kompakt, optimalizált frissítéseknek köszönhetően az ESET Mobile Antivirus naprakészen tartása nem igényel nagy adatforgalmat a mobilhálózatokon.
– Automata vagy kézi indítású frissítés: Manuális vírusadatbázis-frissítés, vagy napi, heti és havi gyakoriságú automatikus frissítés.
– Kézi indítású ellenőrzés: A belső és külső adathordozók ellenőrzésére egyaránt alkalmas eszköz.
– Cabinet fájlok ellenőrzése: A tömörített cabinet fájlokban megbújó vírusok felderítésére használható alkalmazás.
– Naplófájlok: Az elvégzett ellenőrzések statisztikái felhasználóbarát formátumban.
– SMS szűrő: A kéretlen szöveges üzenetek ellen nyújt védelmet, azáltal, hogy a gyanús üzeneteket a levélszemétmappába helyezi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom