Connect with us

technokrata

Ügyfélbázisukra építenének a jelentkezők

Dotkom

Ügyfélbázisukra építenének a jelentkezők

Az Externet és a Telekom 4 által megalapított DreamCom be fogja adni pályázatát a tenderre – tudtuk meg Neuman Pétertől, a DreamCom ügyvezető igazgatójától.

A cég szerint a lehetséges célcsoportok a rosszul ellátott területeken élők, idősebbek, nyugdíjasok lehetnek, vagyis közülük kerülhetnek ki a még bekapcsolható új ügyfelek. A társaság saját umts-hálózatot építene, és miután ez lenne a legújabb ilyen hálózat, a legmodernebb szolgáltatásokat nyújtaná az ügyfeleknek, mint például a mobilos fizetés vagy a helyhez kötött szolgáltatások (location-based services). Az ügyfelek elérésében nagy szerepet szánnának a lehetséges mvno (virtuális mobiltelefon-szolgáltató)-partnereknek, amelyek elérhetik a többi szolgáltató hatókörén kívül eső lakossági csoportokat, márpedig ez több mint 1,5 millió potenciális ügyfelet jelent. A mobilinternet-szolgáltatás lehetőségeinek kihasználását segítheti a konzorciumban az Externet Zrt., a mobiltartalom előállítását pedig az utóbbival tulajdonosi kapcsolatban álló Est Média-csoport. Ami az árakat illeti, Neuman Péter szerint a magyarokat érdemes összehasonlítani a külföldiekkel, s ha például az osztrák árakat vesszük alapul, akkor kiderül, hogy komoly tartalék van még a prepaid (kártyás) tarifák terén.

A Digi TV romániai tulajdonosa készül a negyedik mobiltelefon-szolgáltatáshoz szükséges frekvencia megszerzésére – mondta lapunknak Sárai Endre, a Digi TV ügyvezető igazgatója, aki azt is elárulta, hogy a 115 százalékos mobilpiaci penetráció mellett is látnak lehetőséget újabb ügyfelek megszerzésére, mégpedig első körben saját ügyfélbázisukra támaszkodnának. Jelenleg a Digi TV-nek 150 ezer kábeltelevíziós ügyfele van, akiknek körülbelül a fele rendelkezik internet-előfizetéssel, mintegy egyharmada Digi-telefon előfizetéssel, s mellettük 430 ezer lakásban van jelen a cég műholdas televíziószolgáltatásával. A cég a hang- mellett a mobilinternet-szolgáltatásra is koncentrálna. A Digi TV tulajdonosa, a nagyváradi Teszári Zoltán által birtokolt RCS&RDS másfél évvel ezelőtt indította el mobiltelefon-szolgáltatását Romániában, s mára több mint 1,2 millió ügyfelet szerzett.

Az Invitel is beadja pályázatát – mondta lapunknak Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing-vezérigazgatóhelyettese. Zsembery szerint vannak még tartalékok az árakban, a szolgáltatások közül pedig a minél egyszerűbbeket tartja támogatandónak. A vállalat azt szeretné elérni, hogy Magyarországon ne csak egyetlen cégcsoporttól lehessen többfajta szolgáltatást megrendelni. Zsembery György vélhetően a Magyar Telekom-csoportra célzott, amelynek célja, hogy double-triple play szolgáltatóként definiálják – vagyis hogy a vezetékes és a mobilplatformon is legalább három szolgáltatást nyújtson -, s ilyen szerepet szán az Invitel is magának. A társaság a mobiltender kapcsán nem határozott meg célcsoportot, főleg a meglévő, mintegy egymillió ügyfelének nyújtana minél több szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle