Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ömlik a spam a Microsofttól

Dotkom

Ömlik a spam a Microsofttól

Redmond a legrosszabbak között.

A Spamhaus.org nemrég végzett felmérése szerint a spammel leginkább fertőzött Internet-szolgáltató és hosting cégek top 10 listájában a Microsoft az ötödik helyet szerezte meg. A spammerek azért kedvelik az olyan redmondi oldalakat, mint a Live.com vagy a Livefilestore.com, mert tudják, hogy a nagy szoftverfejlesztő website-jait nem blokkolják az antispam csoportok, írta Brian Krebs a Washington Postban futó Security Fix blogjában.

Természetesen a Spamhaus figyelmeztette a Microsoftot a jelenségre, de a dolognak nem lett következménye. Pedig nem is ez a szervezet az egyetlen, amely észlelte a redmondi problémát: a McAfee is jelezte már, hogy a Microsoft által hostolt website-okról egyre nagyobb arányban érkezik spam és scam.

A szoftverfejlesztő vállalat hivatalos közleménye szerint a nem kívánt üzenetek témaköre nem Microsoft-specifikus, a spammerek jelenléte a szolgáltatással együttjáró szükséges rossz. Állításuk szerint igyekeznek mindent megtenni felhasználóik biztonságának és magánszférájának védelmében, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy fejlesszék az erre irányuló technikáikat. Emellett azt is kihangsúlyozta a vállalat, hogy rendelkezésük értelmében a Windows Live szolgáltatás spammelésére való használata a Windows Live account azonnali törlésével jár együtt, amennyiben azt felfedezik.

A szépen hangzó szavak ellenére a tény tény marad: a Microsoft ötödik a spam tekintetében legrosszabb hostingcégek sorában, a Spamhaus szerint. Érdekesség, hogy az USA-ban ismertnek számító Verizon.com is a listára került: ez a cég a kilencedik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés