Connect with us

technokrata

A lakosság fele netezhet Magyarországon

Dotkom

A lakosság fele netezhet Magyarországon

Magyarországon az első félév végén a 14 évesnél idősebb lakosság valamivel több mint 49 százalékának volt valamilyen internet-hozzáférési lehetősége.

A közlemény szerint a 49 százalék azokat fedi le, akik az internethez otthon, a munkahelyen, az iskolában, illetve nyilvános helyeken – könyvtárban, internet kávézóban -, valamint más helyen hozzáférnek az internethez – közölte a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. kedden az MTI-vel. A GKIeNET, a T-Home és a T-Mobile közreműködésével készült jelentése szerint így közel 4,2 millió főnek állt elméletileg módjában a világháló adta lehetőségeket kihasználni.

A kutatás kimutatta azt is, hogy az internethez elméletben hozzáférők közül csaknem 16 százalék még 2008 második félévének végén sem él a világháló lehetőségeivel.

Az adatok alapján a GKIeNET közölte az is, hogy félévkor a 14 évnél idősebbek közül 3,09 millió fő töltött internetezéssel havi legalább 1 órát, vagyis a tényleges internet penetráció 36 százalékos Magyarországon.

A kutatás szerint a világ egészét tekintve az internetezésben az ázsiai országok vezetnek, Kína például 253 millió fős internethez hozzáférő közösségével vezeti a rangsort, míg a dobogó képzeletbeli második helyén Japán áll 94 millió fővel, a harmadik pedig Dél-Korea 60 millió fővel.

A GKIeNET szerint az internet hozzáférési adatok alapján Magyarország a középmezőnybe tartozik az EU 27 országát tekintve, de elmaradottnak semmiképpen sem tekinthető.

Az idén jelentősen megugrott a mobilinternet előfizetők száma, ami mutatja, hogy már Magyarországon is egyre nagyobb az igény a mindenhol jelenlévő hálózatra csatlakozó eszközök iránt – így kutatás alapján az internethez hozzáférők számának növekedése a következő egy év során folytatódni fog.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák