Connect with us

technokrata

A szatelitpiacon is hódítani akar a Magyar Telekom

Dotkom

A szatelitpiacon is hódítani akar a Magyar Telekom

Műholdas tévészolgáltatást indít a Magyar Telekom december elsejétől – jelentette be Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese.

A hűségnyilatkozat nélküli, 14 műsort tartalmazó alapcsomag ára 2490 forint, de ha valaki három szolgáltatásra, például telefonra és internetre is előfizet, akkor a Sat TV havi díja 990 forint. A Magyar Telekom célja, hogy double-triple szolgáltatóként definiálják, vagyis hogy mind a vezetékes, mind pedig a mobil platformon három szolgáltatást kössenek a nevéhez. A hangsúly már rég nem a hangszolgáltatáson, hanem az interneten és a televízión van, vagyis egyre inkább “képernyős” szolgáltató akar lenni a társaság.

A Napi kérdésére, hogy miért pont most indítják el a szolgáltatást, illetve nem gondolják-e, hogy fő konkurenciájuk, a Digi TV már jelentős versenyelőnyre tett szert, Winkler János azt felelte, 2008 januárjában került helyzetbe az a menedzsment, amely ezt a folyamatot mostanra végig tudta vinni. A Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese bevallotta, hogy egy kicsit késésben vannak. A versenytársat be akarják hozni, s ehhez mérték az üzleti tervet is – tette hozzá Langsteiner Marianne, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletágának marketingigazgatója, aki szerint a cég gyors felfutásra számít. Az azonban nem derült ki, hogy egy éven belül mekkora előfizetői létszámot vár új szolgáltatásától a Magyar Telekom.

Sárai Endre, a Digi TV ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy a 2006 februárjában indított műholdas tévészolgáltatásuknak jelenleg 430 ezer előfizetője van. A 18 csatornát tartalmazó Digi Mini csomag havi díja 1200 forint, a 44 csatornásért pedig 2700 forintot kell fizetni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák