Connect with us

technokrata

Veszteséges lett az econet.hu

Dotkom

Veszteséges lett az econet.hu

Az econet.hu cégcsoport 2008 első kilenc hónapjában 4,153 milliárd forint árbevételt érte el, ami 46 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakit – közölte a társaság szerdán a nemzetközi számviteli elveknek (IFRS) megfelelően készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében.

A társaság 148,7 millió forint adózott veszteséggel zárta a háromnegyedévet, szemben az egy évvel korábbi, mintegy 4 millió forintos nyereséggel – jelentette az MTI. Az eredményt több, egyszeri költségtétel befolyásolta, ezek közül a jelentés az EST.

TV Magazin elindítását, az Externet tőzsdei bevezetését és az akvizíciókat említi. Ezek hatását kiszűrve a társaság adózott eredménye 32,7 millió forint nyereséget mutat. Az üzemi eredmény 24,8 millió forint, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti EBITDA eredmény 188,7 millió forint volt, Az egyszeri tételek hatása nélkül az üzemi nyereség 163,9 millió forint, az EBITDA 324,4 millió forint. Balázs Csaba, az econet.hu Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az első kilenc havi növekedés eléréséhez és folytatásához nélkülözhetetlen egyszeri kiadások hatásait kiszűrve már lekövethető az eredményesség javulása is. “A menedzsment megerősíti korábbi éves előrejelzéseit, amely 7 milliárd forint körüli konszolidált árbevételt és félmilliárdos nagyságrendű EBITDA eredményt tartalmaz. Emellett a már megindult pozitív folyamatoknak köszönhetően megalapozott célkitűzésünk az is, hogy a tavalyi év adózás utáni eredményét idén nagyságrendileg meghaladjuk.”Az econet.hu jegyzett tőkéje 4,95 milliárd forint volt szeptember végén, míg egy évvel korábban 3,6 milliárd. Saját tőkéje 6,665 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 3,868 milliárd forintról. A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde “A” kategóriájában forognak, a szerdai kereskedést 2 forintos erősödéssel, 77 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 215 forint, a legalacsonyabb 70 forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák