Connect with us

technokrata

Hagyja agonizálni a Yahoo-t a Microsoft

Dotkom

Hagyja agonizálni a Yahoo-t a Microsoft

A Microsoft nem kívánja felújítani a Yahoo felvásárlásáról szóló tárgyalásokat.

A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer azt mondta a társaság éves közgyűlésén, hogy a szoftverfejlesztő immáron nem óhajtja felvásárolni a Yahoo-t, a világ második legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető céget, de a böngészéshez kapcsoló hirdetési lehetőségek kihasználásában együttműködne más szolgáltatókkal.

A bejelentés tovább apasztotta az internetes vállalkozás részvényeinek árfolyamát, amelyek 20 százalékos zuhanás után 9,14 dolláron landoltak. A Microsoft az év elején részvényenként még 33 dollárt kínált értük, de a Yahoo vezetése szerint ez nem fejezte ki a cég valóságos értékét, ezért elutasította az ajánlatot.

Jerry Yang, a társaság alapító-vezérigazgatója más megoldást keresett a vállalat megmentésére, de ez nem jött össze, ezért a hét elején az igazgatóság felmentette. Ekkor sokan abban reménykedtek, hogy a Microsoft felújítja a fúziós tárgyalásokat. A redmondi óriás ajánlatának visszautasítása óta több mint 30 milliárd dollárral csökkent a Yahoo piaci értéke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák