Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bookline: növekvő forgalom, növekvő veszteség

Dotkom

Bookline: növekvő forgalom, növekvő veszteség

A tervezettnél valamivel kisebb, de így is imponáló mértékben, a tavalyi első kilenc hónaphoz képest 54 százalékkal nőtt a Bookline.hu forgalma.

Az internetes áruház háromnegyed éves gyorsjelentéséből kiderül, hogy a társaság a magyar könyvpiac negyedik legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát. Az első kilenc hónap 2161 millió forintos árbevételéből 90 százalék jut a könyvekre – ez már 5-6 százalékos piaci részesedést jelent -, a többi az utóbbi egy évben indult dvd-, műszakicikk- és kozmetikumkereskedelemre.

A Bookline.hu idén 134 milliós évközi veszteséget ért el, szemben a tavalyi háromnegyed éves 84 millióval. Az EBITDA a tavalyi 24 millió után 80 millió volt idén, ám a könyvpiac sajátosságai miatt a negyedik negyedévben – amikor a várható forgalom több mint 40 százaléka realizálódik – az eredményszámok javulhatnak. A jelentésből kitűnik, hogy a Napiban is 50 százalék erejéig tulajdonos Közép-európai Média és Kiadó Zrt. részaránya – az alapító Márffy György, Földvári Gábor és Korányi G. Tamás kiszállása nyomán – 95 százalékra nőtt.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés