Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kémprogramok ellen (is): Spybot Search and Destroy 1.6

Dotkom

Kémprogramok ellen (is): Spybot Search and Destroy 1.6

Érezhetően gyorsabbá vált az ingyenesen letölthető adware és spyware eltávolító eszköz.

Adataink után sokan kémkednek, s vannak olyan programok, melyek ezt az információkutatást teljesen automatikusan képesek elvégezni – ezeket hívjuk spyware-nek. Léteznek olyan szoftverek is, melyek a rendszerbe való betelepülést követően kéretlen reklámokkal, hirdetésekkel bombázzák meg a gyanútlan felhasználót – ezek az úgynevezett adware-ek. Mindkét jelenség igen bosszantóvá tud válni, s mivel többnyire észrevétlenül érkeznek, sokan nem is tudják, hogy megfertőződött a PC-jük.

Van azonban megoldás, például a szabadon használható Spybot – Search and Destroy. A 18 megabyte-os telepítő letöltésével majd lefuttatásával egy olyan eszközt kapunk, mely hathatósan képes fellépni a fent említett és egyéb fenyegetések (betárcsázó programok, billentyűzet-leütést figyelő scriptek, trójai programok stb.) ellen. Blokkolja a biztonsági kockázatot jelentő ActiveX komponensek letöltését, az úgynevezett tracking cookie-kat (melyek a felhasználó internetezési szokásaira deríthetnek fényt), képes parancssoros futásra és automatizált működésre is. A gyakorlatilag majd minden Windows alatt használható szoftver emellett el tudja tüntetni a felhasználó aktivitásának nyomait, ami praktikus megoldás a magánszféra védelmére, ha többen is használják ugyanazt a rendszert. A profik számára is tartalmaz ínyencséget a Spybot: a rendszerleíró adatbázisban található anomáliák megszüntetésére is képes.

Természetesen mit sem ér egy ilyen alkalmazás, ha nincsen kellően gyakran frissítve az adatbázisa – lévén az ezekben tárolt minták alapján képes felismerni és eltávolítani egy-egy fenyegetést. A Spybot heti rendszerességgel frissíthető, a szoftverrel kapcsolatos változtatásokról e-mailes értesítőt is lehet igényelni. A Spybot minap elérhetővé vált, korábbi verzióihoz képest érezhetően gyorsabb működésű 1.6.1.38-as változatát szabadon le lehet tölteni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés