Connect with us

Hirdetés

technokrata

Furcsa szelekció a mobiltenderen

Dotkom

Furcsa szelekció a mobiltenderen

Az Invitel pályázni akar a most futó negyedik mobiltelefon-tenderen, s abban bízik, hogy a kormányzat meghozza azokat az intézkedéseket, amelyek sikeressé teszik a pályázatot – mondta lapunknak Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing-vezérigazgatóhelyettese.

A cég tehát arra számít, hogy megváltoztatják azt a rendeletet, amelynek alapján például cégét kirekesztenék a pályázatból. A társaság infrastruktúrája, egymilliós ügyfélbázisa alapján magát tartja a legalkalmasabb befutónak. A cégnél minden bizonnyal ennek reményében már írják is a pályázatot, amelyet november 28-áig kell benyújtaniuk az indulóknak.

Több társaság számára lehetett kellemetlen a hír, hogy a hírközlési tárca egy rendelettel elzárná őket a pályázattól, mondván, a 3,5 gigahertzes frekvencián már nyújtanak hangszolgáltatást. Minderre akkor derült fény, amikor a negyedik mobiltelefon-szolgáltatói pályázatot kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóság október 31-én konzultációt tartott azoknak, akik részesei szeretnének lenni a pályázatnak. Márton György, az NHH szóvivője lapunknak elmondta, hogy a kialakult helyzetről tájékoztatták a minisztériumot. A szaktárca lapzártánkig nem reagált a kérdésünkre, hogy megváltoztatják-e a rendeletet. Amennyiben minden marad a régiben, a két másik aspiráns – az Externet-Telekom 4 alkotta páros és a DigiTV – esélyei erősödhetnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés