Connect with us

technokrata

Furcsa szelekció a mobiltenderen

Dotkom

Furcsa szelekció a mobiltenderen

Az Invitel pályázni akar a most futó negyedik mobiltelefon-tenderen, s abban bízik, hogy a kormányzat meghozza azokat az intézkedéseket, amelyek sikeressé teszik a pályázatot – mondta lapunknak Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing-vezérigazgatóhelyettese.

A cég tehát arra számít, hogy megváltoztatják azt a rendeletet, amelynek alapján például cégét kirekesztenék a pályázatból. A társaság infrastruktúrája, egymilliós ügyfélbázisa alapján magát tartja a legalkalmasabb befutónak. A cégnél minden bizonnyal ennek reményében már írják is a pályázatot, amelyet november 28-áig kell benyújtaniuk az indulóknak.

Több társaság számára lehetett kellemetlen a hír, hogy a hírközlési tárca egy rendelettel elzárná őket a pályázattól, mondván, a 3,5 gigahertzes frekvencián már nyújtanak hangszolgáltatást. Minderre akkor derült fény, amikor a negyedik mobiltelefon-szolgáltatói pályázatot kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóság október 31-én konzultációt tartott azoknak, akik részesei szeretnének lenni a pályázatnak. Márton György, az NHH szóvivője lapunknak elmondta, hogy a kialakult helyzetről tájékoztatták a minisztériumot. A szaktárca lapzártánkig nem reagált a kérdésünkre, hogy megváltoztatják-e a rendeletet. Amennyiben minden marad a régiben, a két másik aspiráns – az Externet-Telekom 4 alkotta páros és a DigiTV – esélyei erősödhetnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle