Connect with us

technokrata

Több mint 2 milliárd forintos pénzügyi veszteség a Pannergy-nél

Dotkom

Több mint 2 milliárd forintos pénzügyi veszteség a Pannergy-nél

A 2,2 milliárd forint pénzügyi veszteség miatt a PannErgy az év első kilenc hónapjában 1,67 milliárd forint veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 719 millió forint nettó profittal.

Üzemi szinten a nyereség 534 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 312 millió forint veszteséggel – közölte a PannErgy gyorsjelentésére hivatkozva az MTI-Eco.

A tőzsdén jegyzett Synergon részvényeinek fordulónapi árfolyamán 1,35 milliárd forint vesztség keletkezett, míg a határidős ügyleteken 820 millió forint árfolyamveszteséget kellett elszámolni. Egyszeri pozitív tétel a Pannunion 6,23 százalékának 173 millió forint nyereséggel történő eladása volt.

Az anyacég, a PannErgy geotermikus energia termelésre koncentrál. Az év első három negyedévében a társaság kijelölte az első kutak és erőművek helyszíneit és megkezdte az önkormányzati partnerekkel az erőművi közös projekttársaságok megalakítását. A gyorsjelentés megjegyzi, hogy novemberben elindultak az első fúrások előkészületei.

A PannErgy konszolidált árbevétele egy év alatt 5,5 százalékkal 10,21 milliárd forintra emelkedett. A műanyagipari termeléssel foglalkozó Pannunion csoport árbevétele ebből 9,02 milliárd forintot tett ki, 26,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A PannErgy bevételeinek és közvetlen költségeinek különbözete, a bruttó fedezet 9,1 százalékkal 2,45 milliárd forintra nőtt.

A társaságcsoport készpénztermelő képességét mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 1,33 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 514 millió forinttal.

A PannErgy konszolidált mérlegfőösszege szeptember végén 19,31 milliárd forint volt, négy százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A mindössze 421 millió forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 15,3 százalékkal 11,1 milliárd forintra csökkent. A kötelezettségek szeptember végén 17 százalékos éves emelkedéssel 8,19 milliárd forintot tettek ki. Ebből a hosszúlejáratúak közel háromszorosára, 174 százalékkal 2,83 milliárd forintra emelkedtek. A rövidlejáratú hitelek 20,2 százalékkal 2,5 milliárd forintra mérséklődtek.

A Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forgó PannErgy a csütörtöki tőzsdenapot 800 forinton, az előző napinál 35 forinttal, 4,6 százalékkal drágábban zárta, forgalma alig haladta meg a 9 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 1.550 forint, a legalacsonyabb 634 forint volt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák