Connect with us

technokrata

T-Systems: csak kilenc hónap

Dotkom

T-Systems: csak kilenc hónap

A következő év első kilenc hónapja nehéz lesz a távközlési-informatikai iparág számára is, közép- és hosszú távon viszont az informatikában rejlő hatékonyságnövelési lehetőség felértékelődik a cégek életében – fogalmazott Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems, a vállalati szolgáltatások üzletágvezetője.

A társaság nem készül arra, hogy felülírja stratégiáját, a bejelentett optikaihálózat-fejlesztését is végigviszi, s a mobil-adatátvitelihálózat tervezett fejlesztését is folytatják. A Napi azon kérdésére, hogy a következő időszak nehézségei nem eredményezhetik-e a cégnél a költségek visszafogását, s egyben a munkavállalók számának csökkentését, Papp azt válaszolta, hogy a létszámcsökkentés általában valaminek a következménye, az üzletág eredménye pedig megfelel a terveknek, s ha ez jövőre sem lesz másként, akkor nem terveznek létszámleépítést, sőt fejlesztések várhatóak. (A T-Systems mintegy 1600 főt foglalkoztat.)Az eredmények szemléltetésére az üzletágvezető elmondta, hogy a T-Systems a tervezettnél jobban növelte üzemi eredményét, az üzletág kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 32,2 százalékkal 4,6 milliárd forintra nőtt, az EBITDA-rátája pedig 24,5 százalék volt a harmadik negyedévben. A vezérigazgató-helyettes elmondta továbbá, hogy a béreltvonali hozzáférések száma nőtt az utolsó negyedévben, a T-Systems márkanéven futó üzletág – egyebek mellett – 678 ezer üzleti sim-kártyát, mobil-előfizetést kezel, ami 15 százalékos növekedés egy év alatt. A fenti eredményeket jelentős integrációs folyamat véghezvitele közben érte el a cég, s Papp azt is kiemelte, hogy januártól a Dataplex-adatközpont is az üzletághoz tartozik majd. A cég még 2005 decemberében vásárolta meg a társaság százszázalékos üzletrészét.

A T-Systems a cégek költségeinek kényszerű csökkentésére reagáló megoldásként mutatta be a telepresence-szolgáltatást, amely képben és hangban valósághű videokonferencia-beszélgetést jelent. A cég számításai szerint a szolgáltatás – azon cégek számára, amelyek legalább száz főt kénytelenek utaztatni, szállásolni ahhoz, hogy vezetőik részt vegyenek a világ különböző pontjain tartott megbeszéléseken – már három év alatt megtérül. A szolgáltatás iránt főként a pénzügyi szektor érdeklődik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák