Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Systems: csak kilenc hónap

Dotkom

T-Systems: csak kilenc hónap

A következő év első kilenc hónapja nehéz lesz a távközlési-informatikai iparág számára is, közép- és hosszú távon viszont az informatikában rejlő hatékonyságnövelési lehetőség felértékelődik a cégek életében – fogalmazott Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems, a vállalati szolgáltatások üzletágvezetője.

A társaság nem készül arra, hogy felülírja stratégiáját, a bejelentett optikaihálózat-fejlesztését is végigviszi, s a mobil-adatátvitelihálózat tervezett fejlesztését is folytatják. A Napi azon kérdésére, hogy a következő időszak nehézségei nem eredményezhetik-e a cégnél a költségek visszafogását, s egyben a munkavállalók számának csökkentését, Papp azt válaszolta, hogy a létszámcsökkentés általában valaminek a következménye, az üzletág eredménye pedig megfelel a terveknek, s ha ez jövőre sem lesz másként, akkor nem terveznek létszámleépítést, sőt fejlesztések várhatóak. (A T-Systems mintegy 1600 főt foglalkoztat.)Az eredmények szemléltetésére az üzletágvezető elmondta, hogy a T-Systems a tervezettnél jobban növelte üzemi eredményét, az üzletág kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 32,2 százalékkal 4,6 milliárd forintra nőtt, az EBITDA-rátája pedig 24,5 százalék volt a harmadik negyedévben. A vezérigazgató-helyettes elmondta továbbá, hogy a béreltvonali hozzáférések száma nőtt az utolsó negyedévben, a T-Systems márkanéven futó üzletág – egyebek mellett – 678 ezer üzleti sim-kártyát, mobil-előfizetést kezel, ami 15 százalékos növekedés egy év alatt. A fenti eredményeket jelentős integrációs folyamat véghezvitele közben érte el a cég, s Papp azt is kiemelte, hogy januártól a Dataplex-adatközpont is az üzletághoz tartozik majd. A cég még 2005 decemberében vásárolta meg a társaság százszázalékos üzletrészét.

A T-Systems a cégek költségeinek kényszerű csökkentésére reagáló megoldásként mutatta be a telepresence-szolgáltatást, amely képben és hangban valósághű videokonferencia-beszélgetést jelent. A cég számításai szerint a szolgáltatás – azon cégek számára, amelyek legalább száz főt kénytelenek utaztatni, szállásolni ahhoz, hogy vezetőik részt vegyenek a világ különböző pontjain tartott megbeszéléseken – már három év alatt megtérül. A szolgáltatás iránt főként a pénzügyi szektor érdeklődik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés