Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Systems: csak kilenc hónapot kell kihúzni

Dotkom

T-Systems: csak kilenc hónapot kell kihúzni

A következő év első kilenc hónapja nehéz lesz a Magyar Telekom számára is, viszont közép-hosszú távon az informatika felértékelődik a cégek számára.

Kedvezhet a távközlési-informatikai vállalt számára az informatikai fejlesztések felértékelődése – fogalmazott Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője. A társaság nem készül arra, hogy felülírja stratégiáját, a bejelentett optikai hálózatfejlesztését is végig viszi, s a tervezett mobil adatátviteli hálózat fejlesztését is folytatják.

A Napi Online azon kérdésére, hogy a következő időszak nehézségei nem eredményezhetik-e a cégnél a költségek visszafogását, s egyben a munkavállalók számának csökkentését Papp azt válaszolta, hogy általában a létszámcsökkentés valaminek a következménye, az üzletág eredménye megfelel a terveknek, s ha ez jövőre sem lesz másként, akkor nem terveznek létszámcsökkentést, sőt fejlesztések várhatóak. (Jelenleg mintegy 1600 főt foglalkoztat a T-Systems.)A T-Systems a cégek költségeinek kényszerű csökkentésére reagáló megoldásként előállt a Telepresence szolgáltatással, amely videó-konferencia beszélgetésre emlékeztet, de – képben, hangban – teljesen valósághű. Papp tájékoztatója szerint főként a pénzügyi szektor érdeklődik az új termék iránt. A cég számításai szerint a szolgáltatás – azon cégek számára, amelyek legalább száz főt kénytelenek utaztatni, szállásolni ahhoz, hogy vezetőik részt vegyenek a világ különböző pontjain tartott megbeszéléseken – már három év alatt megtérül, ami rendkívüli az ilyen technológiai szolgáltatások esetében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés