Connect with us

technokrata

T-Systems: csak kilenc hónapot kell kihúzni

Dotkom

T-Systems: csak kilenc hónapot kell kihúzni

A következő év első kilenc hónapja nehéz lesz a Magyar Telekom számára is, viszont közép-hosszú távon az informatika felértékelődik a cégek számára.

Kedvezhet a távközlési-informatikai vállalt számára az informatikai fejlesztések felértékelődése – fogalmazott Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője. A társaság nem készül arra, hogy felülírja stratégiáját, a bejelentett optikai hálózatfejlesztését is végig viszi, s a tervezett mobil adatátviteli hálózat fejlesztését is folytatják.

A Napi Online azon kérdésére, hogy a következő időszak nehézségei nem eredményezhetik-e a cégnél a költségek visszafogását, s egyben a munkavállalók számának csökkentését Papp azt válaszolta, hogy általában a létszámcsökkentés valaminek a következménye, az üzletág eredménye megfelel a terveknek, s ha ez jövőre sem lesz másként, akkor nem terveznek létszámcsökkentést, sőt fejlesztések várhatóak. (Jelenleg mintegy 1600 főt foglalkoztat a T-Systems.)A T-Systems a cégek költségeinek kényszerű csökkentésére reagáló megoldásként előállt a Telepresence szolgáltatással, amely videó-konferencia beszélgetésre emlékeztet, de – képben, hangban – teljesen valósághű. Papp tájékoztatója szerint főként a pénzügyi szektor érdeklődik az új termék iránt. A cég számításai szerint a szolgáltatás – azon cégek számára, amelyek legalább száz főt kénytelenek utaztatni, szállásolni ahhoz, hogy vezetőik részt vegyenek a világ különböző pontjain tartott megbeszéléseken – már három év alatt megtérül, ami rendkívüli az ilyen technológiai szolgáltatások esetében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle