Connect with us

technokrata

Spamben is élen Obama

Dotkom

Spamben is élen Obama

Csaló oldalakkal “indít” az új amerikai elnök.

A szavazatokat megszámolták, hivatalosan is kijelenthetjük, hogy Barack Obama az Egyesült Államok következő elnöke. A szavazást megelőző napok során egyre intenzívebb lett a kampány, és nem csoda, ha ezt a spammelők is kihasználták, hogy csaló oldalaikra irányítsák az internetes forgalmat. A Symantec legfrissebb spamjelentése megmutatja, milyen módszerekkel éltek a spammelők október folyamán.

Például az amerikai elnökválasztással kapcsolatos hamis kérdőív kitöltésére ösztönözték a látogatókat, a kérdőív kitöltéséért ajándékot ígérve. Az egyik igazán különleges amerikai szavazással kapcsolatos spammódszer arra épült, hogy a szemetelők egy Barack Obamáról szóló dokumentumfilmet kínáltak DVD-n azoknak, akik megadták nekik hitelkártyájuk adatait.

A vizsgált időszakban a spam mértéke az összes levélforgalmon belül átlag 76,4% volt. Ebben nem csak a frissen megválasztott színes bőrű elnök „került terítékre”, hanem például a lottózási spamek is folytatták útjukat. Egy üzenetet a FIFA Világkupával kapcsolatosan azt hirdette, hogy a címzett megnyerte a főnyereményt, 800.000 USD értékben, és a címzettnek a nyereményéhez jutáshoz egy ügynöknek meg kell adni a személyes adatait.

És természetesen, a karácsony közeledtével a spamelők elkezdték használni a karácsonyi témát, hogy felhívják a figyelmet az üzenetükre. Ez a jelenség a hátralevő bő másfél hónap alatt szinte biztosan dominánsabb szerephez fog jutni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák