Connect with us

Szerény Telekom-negyedév jöhet

Dotkom

Szerény Telekom-negyedév jöhet

Várhatóan az előzőnél és a tavalyi harmadiknál is szerényebb negyedéves teljesítményről számol majd be a Magyar Telekom a csütörtökön, tőzsdenyitás előtt publikálandó gyorsjelentésében.

A Napi hat elemző becsléseinek átlagából készült konszenzusa szerint a távközlési cég 70,9 milliárd forintnyi EBITDA-at, 24,85 milliárd forint nettó profitot termelt a július-szeptemberi időszakban 170,12 milliárd forint árbevétel mellett.

A várt árbevételi adat mintegy 3 milliárd forinttal alacsonyabb a második negyedévben elértnél, az EBITDA mintegy 5 milliárd forintos elmaradást mutathat, míg a nettó eredmény ennek alapján 9,5 milliárd forinttal lehet kevesebb. Az elmúlt év hasonló időszakához képest ennél kisebb lehet az elmaradás. Az elemzők között van olyan is, aki a mobilbevételek csökkenésére, és van, aki ezek növekedésére számít. A vezetékes szegmensben mindenki a verseny erősödését emeli ki előrejelzésében. Az erős forint valószínűleg nem tett jót a leányvállalatok konszolidált kimutatásban jelentkező profitjának. A Cashline szerint ugyan a piac jelenleg 80 forint feletti osztalékot vár az idei év után, nem elképzelhetetlen ennél alacsonyabb kifizetés sem. Még a magasabb kifizetéssel számolva sem a legvonzóbb az osztalékhozam szempontjából a papír. A 12-13 százalékos hozamkörnyezetben a 80 forintos osztalékból és 665 forintos tegnapi árból számolt 12 százalékos osztalékhozam nem nyújt prémiumot a befektetőknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom