Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenki a pénzünkre utazik

Dotkom

Mindenki a pénzünkre utazik

Robbanásszerűen szaporodnak a digitális kártevők, állítja a Microsoft.

Sajnos most sem szolgálhatunk jó hírekkel, már ami az általános IT-biztonságot illeti. Nemrég tette ugyanis közzé a Microsoft azon jelentését, mely az úgynevezett malware programok és egyéb, nem kívánt szoftverek terjedését vizsgálta. A tanulmány megállapítása szerint az év első felében 43 százalékkal bővült számuk. Érdekesség, hogy az operációs rendszereket érintő hibák aránya továbbra is igen alacsony (mindössze 10 százalék), miközben az ismertté vált sérülékenységek 90 százalékát a (webes) alkalmazások teszik ki.

Security Intelligence Report névre keresztelt felmérésére támaszkodva Vinny Gulloto, a vállalat Malware Protection Centerének vezető menedzsere kijelentette, hogy az úgynevezett letöltő trójaiak (mint például ez a változat, amelyik három évig nagyjából zavartalanul tevékenykedhetett) és a nagyon súlyos sebezhetőségek jelentette veszély is fokozatosan nő. A Microsoft igazolta a jelenséget, miszerint a hackerek javát már az anyagi haszonszerzés motiválja.

Természetesen a megtámadott számítógépek döntő többségén Windows fut. Ezt a tényt Redmond szerint nem szoftvereik sebezhetősége okozza (a vállalat állítása szerint semmivel sem rosszabbak, mint versenytársaik fejlesztései), hanem az, hogy az összes PC nagyjából 90 százalékán valamilyen Windows fut. Éppen ezért fontosnak tartja a vállalat, hogy még inkább ki kell hangsúlyozni a felhasználó felelősségét. A Microsoft azon a véleményen van, hogy a felhasználóknak tudatosabbnak kellene lenniük saját online biztonságukat illetően: rendszeresen telepíteniük kellene az általuk használt szoftverek (biztonsági) frissítéseit, meg kellene győződniük arról, hogy tűzfalaik engedélyezve vannak-e; illetve folyamatosan karbantartott antivírus és -spyware programokat használnak-e.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés