Connect with us

technokrata

Kiszáll a pc-gyártásból a Siemens

Dotkom

Kiszáll a pc-gyártásból a Siemens

A Siemens elektronikai és gépipari konszern tegnap bejelentette, hogy 450 millió euróért eladja a Fujitsuval 1999-ben létrehozott vegyesvállalatban, az FSC-ben birtokolt 50 százalékos részesedését japán partnerének.

A német cég 310 millió euró nyereséget könyvelhet el az ügylet után pénzügyi évének jövő áprilisban kezdődő harmadik negyedében, amennyiben az a versenyhatósági jóváhagyásokat követően a terveknek megfelelően jövő április elsejéig befejeződik. A Siemens emellett újabb lépést tett afelé, hogy megszabaduljon nem stratégiainak tekintett üzletágaitól és az automatikai berendezések, az elektromos hálózatok, valamint az orvosdiagnosztikai berendezések gyártására koncentrálja tevékenységét. A számítástechnikai szektort amúgy is kedvezőtlenül érinti a kereslet visszaesése a pénzügyi válság közepette. A lapok már augusztusban megszellőztették, hogy a Siemens elégedetlen az eredménnyel és készül erre a lépésre. A Fujitsu-csoport ugyancsak elégedett az ügylettel, mivel ennek révén növelhetik jelenlétüket az EMEA-térségben, vagyis Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, emellett a megszerzett kutatóbázis révén jelentős termékfejlesztést tudnak végrehajtani és növelni tudják szervereladásaikat.

A 36 országban 10 500 főt foglalkoztató FSC 2007-ben 6,6 milliárd euró árbevételt ért el, amiből az üzleti számítógépeket és a szervereket gyártó divízió 52 százalékkal részesedett, adózás előtti nyeresége azonban csak 105 millió euró volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák