Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ütésállóak a Sony LCD-tévéi

Dotkom

Ütésállóak a Sony LCD-tévéi

Majdnem háromnegyedével zuhant a Sony negyedéves profitja.

A Sony Corp. nettó nyeresége 72 százalékkal, 20,8 milliárd jenre (214,1 millió dollár) zuhant a társaság üzleti évének szeptember 30-án végződött második negyedében az egy évvel korábbihoz képest. Javít a képen, hogy az elmúlt évben adták el a társaság tokiói főhadiszállásának egy részét, ami 61 milliárd jenes egyszeri pluszbevételt hozott. Az árbevétel 0,5 százalékkal, 2070 milliárd jenre morzsolódott le, az üzemi profit azonban 90 százalékkal csökkent.

A Sony forgalma 80 százalékát a nemzetközi piacokon éri el, ezért exportpiacainak zsugorodása, továbbá a jen árfolyamának erősödése kegyetlen hatást gyakorol eladásaira. Az elmúlt negyedében például a 107 jent ért egy dollár szemben az egy évvel korábbi 117 jennel. A múlt héten ráadásul 97 jen/dolláros árfolyamig erősödött a japán deviza.

A július-szeptemberi időszakban csökkent a Sony legfontosabb iparága, a fogyasztói elektronikai termékek gyártásán elért üzemi eredmény. Ezt azonban kameráin és videojáték-konzoljain szenvedte el a vállalat, nem pedig a Bravia márkájú LCD-tévéken, amelyek ütésállónak bizonyultak a nehéz időkben, és a korábbinál több profitot hoztak a Sonynak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés