Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érdemes tech-részvénybe fektetni?

Dotkom

Érdemes tech-részvénybe fektetni?

A JPMorgan Chase elemzői vételre ajánlják az Apple és az IBM részvényeit. A brókerháznál egyúttal lerontották a Dell papírjainak megítélését.

A JPMorgan Chase szerdán kiadott legújabb elemzői közleményében szektorsemlegesről felülsúlyozottra változtatta az Apple és az IBM részvényeinek megítélését. A szakértők szerint a két cég papírjai a makrogazdasági zavarok közepette is nagyobb ellenállást mutathat a negatív piaci hatásokkal szemben, mint társai – írta a Bloomberg.

A Wall Street-i alkuszháznál egyúttal lefelé módosították a világ második legnagyobb számítógépgyártójának, a Dellnek a megítélését szintén a világgazdasági helyzet szektorra mért hatásaira hivatkozva. A felülsúlyozottról szektorsemlegesre változtatott ajánlást azzal indokolták, hogy a bevételének 60 százalékát a személyi számítógépek piacáról szerző társaság számára komoly akadályt jelenthet a a növekedési ütem fenntartása a jelenlegi gazdasági környezetben.

Az Apple korábbinál kedvezőbb besorolására azért volt lehetőség – áll az elemzésben -, mert a társaság a korábbinál sokoldalúbb termékpalettával rendelkezik, míg az IBM esetében pedig a hosszú távú befektetési lehetőséget emelték ki a szakértők.

A JPMorgan elemzői felhívták a figyelmet arra is, hogy a hitelezési környezet romlása visszavetheti a társaságok IT-fejlesztéseit akár több évre is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés