Connect with us

technokrata

Adó-vevő szolgáltatást indított egy magyar cég

Dotkom

Adó-vevő szolgáltatást indított egy magyar cég

A magyar Haisystems érdekeltségébe tartozó PTTSystems Kft.

adó-vevő – úgynevezett Push-To-Talk (PTT) – szolgáltatást indít előfizetéses díjcsomaggal rendelkező mobiltelefon-felhasználók számára – jelentette be Szy Gábor, a cég ügyvezetője egy csütörtöki tájékoztatón. A PTT internetalapú digitális rendszer, amely lehetőséget biztosít arra, hogy mobiltelefonnal egy vagy több előfizetőt lehessen elérni, akár egyetlen gombnyomással, távolsági korlátok nélkül.

Nagy Szabolcs, a PTTSystems műszaki igazgatója lapunk érdeklődésére kifejtette, hogy a jelenlegi URH-hálózaton kommunikáló csoportokat tekintik célközönségüknek, akiknek tábora igen népes. Idővel a távközlési szolgáltatóknak is szükségük lehet erre az URH-frekvenciára, így a rendszert most használók részéről jelentős érdeklődés merülhet fel az új megoldás iránt. A hagyományos URH-rádiók használatához hasonlóan itt is egyszerre egy ember kommunikál, a többi pedig fogadja a hívást. Csoporton belül bárki kezdeményezhet adást, ami teljesen szelektív, tehát csak azok veszik, akik ugyanabban a csoportban vannak. Egy előfizető egyszerre több csoportnak is tagja lehet, így párhuzamosan hallgathat több csatornát. A rendszer működése emlékeztet a rádiós Tetra szolgáltatásra, s abban is hasonlít a két rendszer, hogy mindkettő titkosított – de a PTT esetében nincs szükség a hálózat kiépítésére, hisz a szolgáltatáshoz a mobiltársaságok hálózatát használják. A rendszer minden hazai szolgáltató hálózatában működik: a metróban, aluljárókban és alagutakban is, továbbá teljes országos szisztéma kiépítésére alkalmas. A szolgáltatás havi díja 2600 forint: ebben már benne van a mobilhálózat elérésének költsége is.

Szy Gábor szerint a polgárőrszövetségen kívül – amely már használja a PTT-t – több önkormányzat is érdeklődik a szolgáltatás iránt, ami akár már ezer felhasználó esetén rentábilis lehet. Az egyik mobiltelefon-szolgáltató korábban már nyújtott hasonló szolgáltatást, de idővel megszüntette. A cég ezt az űrt igyekszik betölteni. Reményeik szerint azért is lehetnek eredményesek, mert kedvező költségszint mellett tudják üzemeltetni a szolgáltatást. A cégvezetők elképzelései között szerepel a külföldi megjelenés is.

Az URH-kapcsolatot egyebeken kívül taxiscégeknél, vasúttársaságoknál használják, az új megoldás számukra is kínál kommunikációs megoldást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle