Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kivár az Invitel tulajdonosa?

Dotkom

Kivár az Invitel tulajdonosa?

Egyes angol nyelvű források szerint a dán távközlési vállalat, a TDC úgy döntött, hogy a világméretű pénzügyi válság miatt mégsem adja el a HTCC-ben meglévő 64,6 százalékos tulajdonrészét.

A cég még júliusban közölte, hogy kiszáll a HTCC-ből. A dán cég a koppenhágai tőzsdének küldött tájékoztatójában most árnyaltabban fogalmaz, eszerint a HTCC a jelenlegi gazdasági és hitelpiaci bizonytalanság közepette is folytatja stratégiájának megvalósítását és keresi a részvényesi érték növelésének lehetőségeit. A TDC figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat, illetve befektetésének alakulását, s ennek függvényében csökkenti vagy növeli részesedését a HTCC-ben.

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) 1992-ben alakult az USA Delaware államában. Részvényeivel a HTC szimbólum alatt kereskednek az amerikai értéktőzsdéken. A HTCC-csoport Invitel márkanév alatt egységesítette termékeit és szolgáltatásait 2007-ben, 2008 január 1-jével pedig az egykori helyi koncessziós telefontársaság, a Hungarotel Zrt., valamint a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. beolvadt az Invitel Távközlési Zrt.-be. A HTCC másik leányvállalata, az Invitel Technocom Kft. elsősorban a Mol Rt. és a Mol-vállalatcsoport távközlési kiszolgálója és partnere. A Tele2 magyarországi leányvállalatának felvásárlását követően a cég 2008. január 1. óta Invitel Telekom Kft. néven nyújtja szolgáltatásait. Az Invitel összességében Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, több mint egymillió előfizetőnek nyújt hang-, adat- és internetszolgáltatást, és jelentős erőt képvisel a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.

Amikor az év közepén nyilvánosságra került, hogy a TDC kiszállna a HTCC-ből, meg nem erősített információk szerint felmerült annak lehetősége is, hogy a Pannon tulajdonosa, a norvég Telenor érdeklődik a részvények iránt. Megfigyelők szerint a Telenor, illetve a Pannon ezzel a lépéssel még erősebb kihívója lehetne a Magyar Telekom-csoportnak. Hasonlóan e céghez, egy Pannon-csoportnak is lehetne vezetékes infrastruktúrája, illetve üzletága a mobil mellett, s ezzel részben kihasználhatná a két területben rejlő szinergiákat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés