Connect with us

technokrata

Kivár az Invitel tulajdonosa?

Dotkom

Kivár az Invitel tulajdonosa?

Egyes angol nyelvű források szerint a dán távközlési vállalat, a TDC úgy döntött, hogy a világméretű pénzügyi válság miatt mégsem adja el a HTCC-ben meglévő 64,6 százalékos tulajdonrészét.

A cég még júliusban közölte, hogy kiszáll a HTCC-ből. A dán cég a koppenhágai tőzsdének küldött tájékoztatójában most árnyaltabban fogalmaz, eszerint a HTCC a jelenlegi gazdasági és hitelpiaci bizonytalanság közepette is folytatja stratégiájának megvalósítását és keresi a részvényesi érték növelésének lehetőségeit. A TDC figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat, illetve befektetésének alakulását, s ennek függvényében csökkenti vagy növeli részesedését a HTCC-ben.

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) 1992-ben alakult az USA Delaware államában. Részvényeivel a HTC szimbólum alatt kereskednek az amerikai értéktőzsdéken. A HTCC-csoport Invitel márkanév alatt egységesítette termékeit és szolgáltatásait 2007-ben, 2008 január 1-jével pedig az egykori helyi koncessziós telefontársaság, a Hungarotel Zrt., valamint a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. beolvadt az Invitel Távközlési Zrt.-be. A HTCC másik leányvállalata, az Invitel Technocom Kft. elsősorban a Mol Rt. és a Mol-vállalatcsoport távközlési kiszolgálója és partnere. A Tele2 magyarországi leányvállalatának felvásárlását követően a cég 2008. január 1. óta Invitel Telekom Kft. néven nyújtja szolgáltatásait. Az Invitel összességében Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, több mint egymillió előfizetőnek nyújt hang-, adat- és internetszolgáltatást, és jelentős erőt képvisel a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.

Amikor az év közepén nyilvánosságra került, hogy a TDC kiszállna a HTCC-ből, meg nem erősített információk szerint felmerült annak lehetősége is, hogy a Pannon tulajdonosa, a norvég Telenor érdeklődik a részvények iránt. Megfigyelők szerint a Telenor, illetve a Pannon ezzel a lépéssel még erősebb kihívója lehetne a Magyar Telekom-csoportnak. Hasonlóan e céghez, egy Pannon-csoportnak is lehetne vezetékes infrastruktúrája, illetve üzletága a mobil mellett, s ezzel részben kihasználhatná a két területben rejlő szinergiákat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom