Connect with us

technokrata

Hogyan védekezzünk a lehallgatás ellen?

Dotkom

Hogyan védekezzünk a lehallgatás ellen?

Lehallgatás- és adatlopás-védelmi csomag a Kürttől.

Az elmúlt hetekben nagy port kavart kémkedéssel kapcsolatos sajtóhírek az adatbiztonság fontosságára hívják fel minden gazdálkodó szervezet figyelmét. Számos társaságtól érkezett felkérés a Kürt Zrt.-hez arra vonatkozóan, hogy segítsenek felmérni, hogy esetleges politikai vagy gazdasági érdekek, vagy pusztán rosszindulat miatt milyen fenyegetettségeknek vannak kitéve bizalmas adataik és rendszereik.

”Nagyon sokan olyan társaságtól kerestek meg bennünket az utóbbi időben, ahol úgy érezték potenciális alanyai lehetnek egy adatlopási vagy megfigyelési támadásnak. Eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy az általunk vizsgált rendszerekben fellelhetőek kisebb-nagyobb, kártékony programok, amik valamilyen internetes tevékenység kapcsán letöltődnek a felhasználói gépekre. Ezek jellemzően nem célszoftverek és nem okoznak komoly kárt a rendszerekben, de mindenképpen felhívják a figyelmet arra, hogy meg kell keresni azokat a pontokat, ahol a biztonsági rendszerek kijátszhatók.” – mondta Kmetty József, a Kürt vezérigazgatója.

A Kürt Lehallgatás- és Adatlopás-védelmi csomagja révén arra törekszik, hogy az érintett szervezeteket mind az informatikai jellegű, mind a humán és a fizikai fenyegetettségek tekintetében egyaránt megfelelő védelemmel lássa el. A csomag része a kémprogram mentesítés, a belső-, a külső- és a webes sérülékenység-vizsgálat, a fizikai kontrollvizsgálat, a biztonsági tudatosítás és a lehallgatás felderítés. Az egyes elemek külön-külön és együttesen is megrendelhetők, a vizsgálatok rendszermérettől függően 2-6 hetet vesznek igénybe. A teljes felülvizsgálat végén a szakértők megoldási alternatívákat adnak, amelyek közül a szervezet dönti el, melyik megoldást választja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle