Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sorban állás nélkül is beszerezhető az iPhone

Dotkom

Sorban állás nélkül is beszerezhető az iPhone

Felülmúlta a várakozást az iPhone 3G magyarországi fogadtatása – állítja Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója.

Az augusztus 22-én piacra dobott termékből a bevezetést követő hetekben még korlátozott készletek álltak a T-Mobile rendelkezésére, de ma már a weben is azonnal meg lehet vásárolni a készüléket – bár előfordul, hogy nem mindkét színben és minden memóriaméretben áll a társaság rendelkezésére a készülék.

A szolgáltató ezzel együtt úgy látja, pontosan sikerült felmérnie a hazai piaci igényeket, az aktuális készletet azonban a nemzetközi beszerzési lehetőségek is befolyásolják. Langsteiner Marianne szerint a magyar fogyasztók jellemzően a nagy memóriás megoldásokat keresik. A két díjcsomag – amelyeket kimondottan az iPhone-felhasználókra szabtak – 400 vagy 600 percet, 2-4 gigabájtnyi internethasználatot, 200-400 sms-küldést foglal magában.

Az első felhasználók, azok közül kerültek ki, akik általában is nagyon szeretik az Apple termékeit. Ahhoz képest, hogy inkább a férfiak körében népszerű smart phone-ról (okos telefon) van szó, a megszokottnál több hölgy keresi ezt a készüléket. Sokan választják azok közül is, akik egyesíteni szeretnék a telefont a zenelejátszóval, képtárolóval és divatosak szeretnének lenni. Mindezek mellett viszonylag sok iPhone-t adtak el üzleti felhasználóknak is, a készülékkel ugyanis a vállalati levelezési rendszerekhez is hozzá lehet férni.

A számhordozási statisztikából kiderül, hogy a cég versenytársaitól is érkeznek új ügyfelek a T-Mobile-hoz, épp az iPhone miatt, hisz a készülék csak a T-Mobile-nál kapható.

Az Apple-lel kötött szerződés feltételei nagyon rigorózusak, így Langsteiner Marianne arról nem adhatott tájékoztatást, hogy az elmúlt másfél hónapban hány iPhone készüléket sikerült értékesíteni a magyar piacon.

Miközben az Apple telefonszolgáltatással egészítette ki az eredendően multimédiás, zenei szolgáltatásra életre hívott iPodot, s megalkotta az iPhone-t, a többi készülékgyártó a másik oldalról közelített, vagyis a telefonkészülékét ruházta fel egyéb tartalmakkal. Ebbe a sorba illeszkedik a Nokia 5800 XpressMusic készüléke, amely – hasonlóan a Sony Ericsson zenetelefonjaihoz – a zenét helyezi a középpontba. A Nokia 5800 XpressMusic még az idén kapható lesz világszerte, megközelítőleg 279 eurós ajánlott nettó kiskereskedelmi áron. Magyarországon előreláthatólag 2009 első negyed­évében kerülhet piacra az új telefon – mondta lapunknak Simai Anna, a Nokia délkelet-európai régiójának kommunikációs igazgatója. Lényeges eleme az újhullámos telefonoknak az érintőképernyő: az iPhone-nál is létező alkalmazást használni lehet a Nokia készüléke mellett a Samsung Omnia i900, a Sony Ericcson Xperia X1, illetve a HTC Touch Diamond telefonoknál is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés