Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európai támadás amerikai website-ok ellen

Dotkom

Európai támadás amerikai website-ok ellen

Az arab felbujtó többszázezer dolláros kárt okozott.

Azzal a váddal állt elő a minap több amerikai államügyész, hogy két európai hacker támadásokat intézett amerikai website-ok ellen. Az angliai Lee Graham Walker hajtotta végre a konkrét akciót a német Axel Gembe által fejlesztett hálózat segítségével (Gembe egyébként valószínűleg felelős az Agobot néven ismert féregvírus létrehozásáért is). Ennek során az amerikai Rapid Satellite és a szintén USA-beli Weaknees kereskedőcégek által üzemeltetett oldalak elosztott szolgáltatásmegtagadásra irányuló (distributed denial of service, DDoS) támadások áldozatává váltak.

A csapásokat Jay Echouafni, az Orbit Communications korábbi tulajdonosa rendelte el; ő volt az, aki vélhetőleg megbízta a két európait a célzott csapások végrehajtásával. Az előzmények nem ismertek, de valószínűleg az afrikai származású férfi megzsarolta az amerikai vállalatokat, amelyek nem álltak kötélnek. Az FBI véleménye szerint Echouafni a felelősségre vonás elől hazájába, Marokkóba menekült. A Szövetség Nyomozóhivatal szerint a férfi különösen veszélyes, mert szinte mindig fel van fegyverezve.

Walker és Gembe akár 15 évnyi börtönbüntetéssel is szembenézhetnek, ha bebizonyosodik róluk, hogy ők hozták tető alá a DDoS-támadásokat. Ezek az akciók egyébként 200.000 és 1.000.000 dollár közötti kárt okoztak az érintetteknek, állítja az FBI.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés