Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lengyel egyházi mobilszolgáltatás

Dotkom

Lengyel egyházi mobilszolgáltatás

Napokon belül működésbe léphet Lengyelország első katolikus mobiltelefon-hálózata – jelentette be sajtóértekezleten a hálózat egyházi projektigazgatója, Maciej Chibowski atya.

Mint elmondta, a tervet az MNI Mobile virtuális szolgáltatóval együtt egy év alatt dolgozták ki. A hálózat az Orange infrastruktúráját használja majd. A munkában részt vevő csapatot az episzkopátus médiatanácsa hozta létre, Slawoj Leszek Glódz érsek, gdanski metropolita vezetésével. Chibowski szerint az egyházi telefonhálózattal II. János Pál pápa felhívására reagálnak, aki új evangelizációt hirdetett a média útján, a mobilhálózat pedig természetes integrátora lehet a katolikus lapoknak, hírügynökségeknek, rádió- és tévéadóknak és a híveknek. Ennek ellenére a katolikus püspöki kar nyilatkozatot adott ki, amelyben határozottan elzárkózott a kezdeményezéstől, és közölte: a szervezők jogosulatlanul hivatkoztak a püspöki karra. A közlemény hangsúlyozza, hogy a mobilszolgáltató létrehozásához nem járult hozzá, üzemeltetéséből nem vár és nem fogad el nyereséget.

Az egyház mint üzleti lehetőség világi cégeknek is eszébe jutott: az Era GSM szerződést írt alá a lengyel püspökkari konferenciával, amelynek értelmében az egyházi, illetve az alkalmazásukban álló személyek mintegy 25 százalékkal olcsóbban telefonálhatnak. Mivel ebbe a körbe a papokon kívül beletartoznak a katolikus egyetemek és iskolák tanárai, a hittantanárok, az egyházi kezelésben levő valamennyi intézmény dolgozói a főnöktől a konyhalányig, egyelőre fel sem tudják mérni, hány ezer előfizetőt érint ez a kedvezmény.

Glódz érsek tulajdonképpen Henryk Jankowski atya, az ország egyik leggazdagabb emberének ötletét tulajdonította el az egyházi mobilhálózattal. A saját nevével forgalmazott bor piaci sikere után Jankowski Pralat Mobil néven akarta létrehozni saját társaságát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés