Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezreknek fog fájni a HP-EDS-fúzió, de mi lesz itthon?

Dotkom

Ezreknek fog fájni a HP-EDS-fúzió, de mi lesz itthon?

Magyarországon különleges a helyzet, hiszen az EDS-nek háromszor több alkalmazottja van, mint a HP-nak.

Az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban több mint kilencezer munkahelyet érint a HP és az EDS összeolvadása, két év alatt ennyi állást szüntet meg a HP – írja a HWSW.hu.

A HP csütörtökön terjesztette be a zürichi Európai Üzemi Tanácsoknak (European Works Councils, EWCs) azt a tervét, amely részletezi, a két cég egyesülése és a HP szeptember 15-én bejelentett globális szerkezeti átalakítási programnak milyen befolyása lehet az egyes régiókra. A HP tavasszal jelentette be, hogy közel 14 milliárd dollárért megvásárolja a világ második legnagyobb informatikai szolgáltatóját, az EDS-t. Két héttel ezelőtti tájékoztatása alapján az integráció mintegy 25 ezer dolgozó elbocsátásával jár. A HP-nak világszerte 178 ezer, az EDS-nek 142 ezer alkalmazottja van, vagyis a leépítés után a létszám 7,5 százalékkal lesz kevesebb. A lépéstől a HP éves szinten 1,8 milliárd dolláros megtakarítást vár. Magyarországon október 25-én veszi kezdetét a tárgyalások sorozata. A munkaerő-leépítést érintő tervek országonként a helyi törvényi szabályozásoknak megfelelően változnak, a döntéseket a üzemi tanácsokkal és szakszervezetekkel való tárgyalások előzik meg. A hazai leányvállalatok helyzete azért érdekes, mert az EDS létszámát tekintve mintegy háromszor nagyobb a HP-nál.

Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója két hete, az EDS integrációjával kapcsolatos tervek bejelentése alkalmával világossá tette, elkötelezett az EDS sikeres integrációja mellett. A vállalatvezető hangsúlyozta, a növekedésre való képesség nagyban múlik a hatékonyságon, és ennek növelésére további módszerek is vannak, további szingergiákat lehet kihasználni. Hurd nem mondta ki, de sejteni engedte, hogy további leépítések is várhatók. 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés