Connect with us

technokrata

Több minősített programozóra van szükség

Dotkom

Több minősített programozóra van szükség

Az elmúlt években számos tanulmány és jelentés mutatott rá arra, hogy Európa egyre komolyabb mennyiségi és minőségi gondokkal küzd a magas informatikai képzettségű munkaerő terén.

Az EU saját felmérései is azt mutatják, hogy az európai munkavállalók alapszintű informatikai képzettsége megfelelő színvonalat képvisel, a problémát a fejlett és professzionális szintű képzettségek terén mutatkozó hiányosságok okozzák.

A Microsoft tapasztalatai szerint egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik képesek részt vállalni az új, innovatív fejlesztési projektekben. A Microsoft Magyarország a piaci igényekre reagálva az elmúlt években a diákok és a szerény képzettségű szoftveresek számára számos programot indított, ami a magasan képzett informatikusok hiányát igyekezett orvosolni. A programok csúcspontjaként az idén is meghirdette a szoftvercég a “Leginnovatívabb Magyar Partner Megoldás” díjat.

A redmondi terminológiában egy megoldás akkor innovatív, ha új (lehetőleg Microsoft-) eszközöket, technológiákat vezet be, használ éles környezetben, és teszi ezt nem a technológia öncélú használatáért, hanem azért, hogy a megoldás innovatív jellege előrébb vigye a produktivitást, a felhasználói élményt, a szoftver és szolgáltatás összekapcsolását, esetleg a teljes társadalom épülésére tud szolgálni. A díjakat több kategóriában (banki és pénzügyi szolgáltatások; telekommunikációs és mobil megoldások; közigazgatás, közszolgáltatás és oktatás; illetve iparági megoldások – szolgáltatók, energetika, logisztika, gyártás) ítéli oda közösen a Microsoft Magyarország és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a leginnovatívabb fejlesztő cégeknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek