Connect with us

technokrata

Mire kell leginkább vigyázni az Interneten?

Dotkom

Mire kell leginkább vigyázni az Interneten?

Az ártalmas programok 85 százaléka egy forrásból érkezik.

Az IT-biztonsággal foglalkozó Webroot cég nemrég felmérést készített a webes fenyegetésekről, melynek során érdekes megállapításokat tett. Kiderült, hogy az úgynevezett malware (ártalmas programok) jelentette fenyegetés 85 százaléka egyetlen forrásból származik: webes alkalmazásokon keresztül kerül továbbításra. Ez azt jelenti, hogy az ilyen alkalmazásokat használók komoly veszélynek vannak kitéve, hiszen a platform népszerű a vírusírók körében. Néhány példa, amire nem árt odafigyelni: közösségi hálózatok (bővebben itt és itt), videonézés (bővebben itt) stb.

Lehangoló adatokról olvashatunk a felmérésben, ha tovább böngésszük a Webroot felmérését. Eszerint a fent említett fenyegetés mértéke számszerűsítve 2007-hez képest 500 százalékkal emelkedett. A vállalatok negyede arról számolt be, hogy ilyen webes fenyegetés miatt már került ki bizalmas adat a cégen kívülre. Harmaduk azt is elárulta, hogy ennek oka a vállalatnál dolgozók munkán kívüli tevékenysége volt. Sok válaszoló szerint a webes e-mailezés, videomegosztó site-ok böngészése, közösségi hálózatokba való bejelentkezés komoly biztonsági kockázatot jelent, ha az a munkahelyről történik.

Az idén nyáron lefolytatott tanulmány során kiderült, hogy a cégeknek mindössze 15 százaléka tartatja be az Internet-használatra vonatkozó vállalati szabályzatot. Ez elég elkeserítő, tekintve a részt vevők nagy számát (650), illetve fejlettségét – mindegyik megkérdezett szervezet angolul beszélő országokban működik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák