Connect with us

technokrata

Még nem lehet teljesen virtuális a világ

Dotkom

Még nem lehet teljesen virtuális a világ

A UPC visszavonta a papíralapú számlákra vonatkozóan július 1-jétől bevezetett bruttó 96 forintos díjat. A papíralapú számladíjat a szolgáltató augusztus 1-jétől már nem alkalmazza.

A UPC idén áprilisban csatlakozott a Díjnet Zrt. elektronikus számlaküldési és -fizetési rendszeréhez, és lehetővé tette előfizetőinek, hogy e rendszeren keresztül a UPC-számláit ne papíralapon, hanem a sokkal kényelmesebb, rugalmasabb és környezetkímélőbb elektronikus úton kapják meg. Az elektronikus számlázás tömeges elterjesztésének elősegítése érdekében a vállalat július elsejétől a papíralapú számlák kiállításáért és postázásáért bruttó 96 forintos díjat vezetett be. Mivel ez a díj csak a papíralapú számlákra vonatkozott, természetesen minden előfizető mentesült a megfizetése alól, amennyiben az elektronikus számlázást választotta.

Az előfizetői visszajelzések, illetve az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott konzultációk nyomán azonban a UPC felülvizsgálta korábbi döntését és visszavonta a papíralapú számlákra vonatkozó díjat, amelyet augusztus 1-jétől a továbbiakban már nem alkalmaz. A díjfizetési rendelkezést az általános szerződési feltételeiből is törli a cég.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az elektronikus számlafogadás és -fizetés ma még sok fogyasztó számára nehézségekbe ütközik, a tömeges áttérésre Magyarországon jelenleg még nem érett meg a helyzet. A szolgáltató ugyanakkor továbbra is fontosnak tartja a nagy mennyiségű papírfelhasználás okozta környezetterhelés csökkentését, a tudatosabb környezetgazdálkodást, ezért a jövőben igyekszik egy mindenki számára megfelelő ösztönző rendszert kidolgozni.

Visszavonta a papíralapú számladíjat a UPCSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle