Connect with us

technokrata

Tetszettek volna állami kézben tartani!

Dotkom

Tetszettek volna állami kézben tartani!

Nem ijedt meg a politikai pártoktól a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH): a digitális földfelszíni műsorszóró kiválasztására kiírt pályázaton másodszor is az Antenna Hungáriát ajánlotta győztesnek.

A parlament eseti bizottsága két héttel korábban ugyanezt a javaslatot visszaküldte a feladónak, arra kérve a hatóságot, hogy ugyan nézze már át még egyszer, mit ajánl tulajdonképpen, pontosítsa az álláspontját. A pártok delegáltjaiból álló testület természetesen nem arra célzott, hogy újra kellene számolni a pontokat, mert a bizottságban nem mindenki ért egyet azzal, hogy mind a televíziós, mind a rádiós pályázaton az AH nyerjen. Ez csak egy pletyka, amit a parlament folyosóin lehet hallani. Tény ugyanakkor, hogy mindkét esetben lehetett volna más is a befutó, hiszen a televíziós tenderen egy szlovák vállalat, míg a rádióson a Magyar Rádió is indult. Az NHH illedelmesen meghallgatta a bizottság kérését, igazított, pontosított és jó alaposan, több oldalon keresztül indokolva elismételte szakmai érveit. Konyhanyelven is leírta, amit korábban csak szakmai precizitással prezentált, de egy cseppet sem változtatott a véleményén, kitartott szakmailag megalapozottnak tartott álláspontja mellett, amely szerint az AH – nagyon erős versenyben ugyan, de – minden ellenfelét lekörözte a pályázaton.

Nem kétséges ugyanakkor, hogy ha a politikusok nem is, voltak olyanok, akik már korábban felismerni vélték az AH szakmai erényeit. Legalábbis erre utal, hogy a cég előző tulajdonosa, a svájci Swisscom igen szép összegért vásárolta meg a társaság állami részvényeit, amit aztán még többért adott tovább a jelenlegi tulajdonosnak, a francia TDF-nek. Nyilván az utóbbi vállalat sem adott volna jókora árat AH-ért, ha nem remélte volna, hogy az analóg műsorszórás 2011 utáni megszűnése után is lesz ellátandó feladata Magyarországon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák