Connect with us

technokrata

Csak óvatosan Brad Pittel!

Dotkom

Csak óvatosan Brad Pittel!

Az Internet „legkockázatosabb” sztárjai.

Nemrég számolt be a McAfee arról, hogy kik a legkockázatosabb ismert nevek a Világhálón. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég állítása szerint a velük kapcsolatos böngészés, de különösen a letöltések során nagyon résen kell lenni. Ha kedvencünkről háttérképet, képernyővédőt, fotókat vagy bármi egyebet akarunk beszerezni, könnyen pórul járhatunk. A McAfee szerint Brad Pitt nevével kapcsolatban átlagosan 18 százalékos esélyünk van arra, hogy megfertőződik PC-nk valamilyen nem kívánt malware-rel, vagyis ártalmas programmal.

Vegyünk egy (félig) másik példát, Angelina Jolie-t. A fent nevezett úriember feleségével kapcsolatban sikerült olyan webhelyre bukkannia a szakértőknek, amelyen nem kevesebb, mint 978 darab – természetesen rejtett módon digitális kártevővel fertőzött – háttérkép és fotó volt elérhető. Egy Jessica Alba rajongói oldalnak tűnő site-ról más, rosszindulatú webhelyekre mutató linkekre akadtak a McAfee emberei; de ugyanitt, ha megadja a gyanútlan internetező e-mailcímét, töménytelen mennyiségű spammel szembesülhet, alig néhány órán belül.

Idén másodszor végezte el elemzését a vállalat, melyhez Site Advisor technológiáját használta fel. Ez utóbbi képes a weboldalak elemzésére, majd rangsorolására, azok biztonsági szempontját illetően. Amennyiben valamilyen gyanús vagy kifejezetten ártalmas kódot talál a megvizsgált site-on, azt nem biztonságosnak minősíti.

A lista (veszélyességi sorrendben):
Brad Pitt
Beyoncé
Justin Timberlake
Heidi Montag
Mariah Carey
Jessica Alba
Lindsay Lohan
Cameron Diaz
George Clooney
Rihanna
Angelina Jolie
Fergie
David Beckham
Katie Holmes
Katherine HeiglSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek