Connect with us

technokrata

Lassabb, de olcsóbb is lett a Casio fényképezője

Dotkom

Lassabb, de olcsóbb is lett a Casio fényképezője

Megérkezett az év elején nagy sikert aratott Casio kompakt fényképezőgép olcsóbb testvére is a piacra.

A Casio év legelején jelentette be a nagysebességű sorozatok felvételére alkalmas, 12-szeres közelítésre képes Pro EX-F1 kompaktját, mely magas ára ellenére is igen sikeres. A drága fényképezőnek most jóval olcsóbb kistestvére is megérkezett, az Exilim EX-FH20 – számolt be a hwsw.hu.

A januárban bejelentett Pro EX-F1 kétszázezer forintos ára sokakat tántorít el a vásárlástól, holott a fényképezőgép sorozatfelvételi képességei egyedülállóak. A Casio most ennek a fényképezőnek mutatta be olcsóbb változatát, az Exilim EX-FH20-at, mely szélesebb vásárlói réteget céloz. A gép sorozatfelvételi képességei ugyan kissé alulmaradnak a sikeres csúcstartótól, de árával, nagyobb zoomtartományával és magasabb felbontású CMOS képérzékelőjével jelentős mértékben képes kompenzálni ezt a hátrányt.

Az Exilim EX-FH20 a Fuji ultrazoomos gépeire emlékeztető külsőben a hatszáz dolláros ársávban keresi majd vásárlóit, és a csúcstartóhoz hasonlóan alkalmas a nagysebességű sorozatfelvételek készítésére. A fényképező elődjén a nagyobb, 9,1 megapixeles felbontásával és a hússzoros zoomoptikájával (26-520 mm) tesz túl, igaz sorozatfelvételi képességei mérsékeltebbek, azonban még így is jelentősen emelik ki az átlaggépek közül.

Az EX-FH20 a hat megapixeles, 12-szeres zoomos Pro EX-F1 60 képkocka másodpercenkénti sebességű teljes felbontású sorozatához képest “csak” 40 képkockát rögzít, míg a leggyorsabb, egyben legkisebb felbontást kínáló üzemmódban az 1200 képkocka másodpercenkénti felvétele kerek ezer képre redukálódik. A fényképező rendelkezik szenzoreltolás elvén működő rázkódásvédelemmel.

Az EX-FH20 28 százalékkal könnyebb és 27 százalékkal kisebb a zászlóshajónál, exponálni pedig már a gomb megnyomása előtt is (pre-shot buffering) kezdhet arra az esetre, ha túl későn nyomnánk azt meg. A gyorstüzelő október környékén érkezhet a boltokba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek