Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jól jártak a BO- és az SAP-felhasználók

Dotkom

Jól jártak a BO- és az SAP-felhasználók

A Business Objects sa.

(BO) 4,8 milliárd eurós felvásárlásával az SAP olyan megoldásokhoz jutott, amelyek a már meglévő SAP-üzletiintelligencia-megoldás (BI) felhasználóit a korábbi portfólióból hiányzó, a felső vezetők riportolás iránt erősödő igényeinek kielégítését szolgálják. Ahogy Tracsek Ferenc, az SAP szakértője (képünkön) a Napinak elmondta, már elkészült a BO-eszközök integrálása az SAP vállalatirányítási rendszereit használók számára, így az új eszközök tökéletesen együttműködnek a hagyományos SAP-rendszerekkel. Jó hír a korábbi BO-felhasználók számára, hogy az SAP tovább folytatja a BO termékportfóliójának fejlesztését, azaz meglévő alkalmazásaik értékállók és támogatottak maradnak.

A BO megoldásai képesek olyan ad hoc riportokat is készíteni, amelyekkel a döntéshozók a vállalat működésének egészéről rendelkezésre álló információk alapján hozhatnak megalapozott döntéseket. Az SAP megoldásai ugyan kiválóan kiszolgálták a középvezetők riportigényét, de a felső vezetés riport-, illetve úgynevezett dash board igényének kiszolgálására már kevésbé vagy nehézkesen voltak alkalmasak – jelentette ki a szakember. Ez persze már a múlté, hiszen a BO-megoldásokat éppen ezen igények kielégítésére fejlesztették; a régi SAP-s és az új BO-s termékekkel a vállalati jelentésigények maradék nélkül kiszolgálhatók. Tracsek a már meglévő SAP ERP-alkalmazást használó ügyfelek vállalati elemzőinek továbbra is az SAP Business Warehouse (BW) megoldását ajánlja, ám a menedzsment beszámolókhoz és bármely adatforrásból történő riportoláshoz a BO-megoldást javasolja.

A BO az SAP ERP rendszerével együtt teljes körű folyamatoptimalizálást tesz lehetővé. Az üzletiintelligencia-megoldásokban felhalmozott tudás alapján előkészíthetők a döntések, amelyek visszacsatolhatók a vállalati hierarchia minden szintjén. A BO-szoftvereket úgy tervezték, hogy a gyakorlatban minden forrásból képesek “kibányászni” a releváns információkat és – mint az SAP szakembere elmondta – egy szemantikus réteg kialakítása segíti a két adatforrásból való jelentéskészítést. A csomag specialitása, hogy képes az adatminőség biztosítására és szöveges információ kezelésére is. Az SAP szakembere szerint az SAP-felhasználók a Business Objects-termékek bevezetésével olyan adatkiaknázási lehetőségekhez és olyan magas vizualizációs, valamint végfelhasználó-barát felülethez juthatnak, amellyel szinte már szórakoztatóan könnyűvé válik a jelentéskészítés még akkor is, ha független adatforrásokból kell összekapcsolni az adatokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés