Connect with us

technokrata

Jól jártak a BO- és az SAP-felhasználók

Dotkom

Jól jártak a BO- és az SAP-felhasználók

A Business Objects sa.

(BO) 4,8 milliárd eurós felvásárlásával az SAP olyan megoldásokhoz jutott, amelyek a már meglévő SAP-üzletiintelligencia-megoldás (BI) felhasználóit a korábbi portfólióból hiányzó, a felső vezetők riportolás iránt erősödő igényeinek kielégítését szolgálják. Ahogy Tracsek Ferenc, az SAP szakértője (képünkön) a Napinak elmondta, már elkészült a BO-eszközök integrálása az SAP vállalatirányítási rendszereit használók számára, így az új eszközök tökéletesen együttműködnek a hagyományos SAP-rendszerekkel. Jó hír a korábbi BO-felhasználók számára, hogy az SAP tovább folytatja a BO termékportfóliójának fejlesztését, azaz meglévő alkalmazásaik értékállók és támogatottak maradnak.

A BO megoldásai képesek olyan ad hoc riportokat is készíteni, amelyekkel a döntéshozók a vállalat működésének egészéről rendelkezésre álló információk alapján hozhatnak megalapozott döntéseket. Az SAP megoldásai ugyan kiválóan kiszolgálták a középvezetők riportigényét, de a felső vezetés riport-, illetve úgynevezett dash board igényének kiszolgálására már kevésbé vagy nehézkesen voltak alkalmasak – jelentette ki a szakember. Ez persze már a múlté, hiszen a BO-megoldásokat éppen ezen igények kielégítésére fejlesztették; a régi SAP-s és az új BO-s termékekkel a vállalati jelentésigények maradék nélkül kiszolgálhatók. Tracsek a már meglévő SAP ERP-alkalmazást használó ügyfelek vállalati elemzőinek továbbra is az SAP Business Warehouse (BW) megoldását ajánlja, ám a menedzsment beszámolókhoz és bármely adatforrásból történő riportoláshoz a BO-megoldást javasolja.

A BO az SAP ERP rendszerével együtt teljes körű folyamatoptimalizálást tesz lehetővé. Az üzletiintelligencia-megoldásokban felhalmozott tudás alapján előkészíthetők a döntések, amelyek visszacsatolhatók a vállalati hierarchia minden szintjén. A BO-szoftvereket úgy tervezték, hogy a gyakorlatban minden forrásból képesek “kibányászni” a releváns információkat és – mint az SAP szakembere elmondta – egy szemantikus réteg kialakítása segíti a két adatforrásból való jelentéskészítést. A csomag specialitása, hogy képes az adatminőség biztosítására és szöveges információ kezelésére is. Az SAP szakembere szerint az SAP-felhasználók a Business Objects-termékek bevezetésével olyan adatkiaknázási lehetőségekhez és olyan magas vizualizációs, valamint végfelhasználó-barát felülethez juthatnak, amellyel szinte már szórakoztatóan könnyűvé válik a jelentéskészítés még akkor is, ha független adatforrásokból kell összekapcsolni az adatokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle