Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus hibák a Windows-okban, Office-okban

Dotkom

Kritikus hibák a Windows-okban, Office-okban

Négy patch-csel „minden” bajt orvosolni lehet.

Tegnap megjelentek a Microsoft szokásos, minden hónap második keddjén letölthetővé váló javításai. A szeptemberi csomag négy patch-et hozott magával, mellyel összesen nyolc, kritikus fontosságú biztonsági rést lehet eltüntetni az érintett redmondi szoftverekből. Kritikus fontosságúak, vagyis telepítésüket érdemes a lehető leghamarabb megejteni. És most lássuk a részleteket!

Jó hír vagy sem, ebben a hónapban nincsen Internet Explorer kumulatív patch, vagyis a Microsoft böngészője nem kapott összegző hibajavítást. Ugyanakkor a Windows GDI+ (954593), a Windows Media Player (954156, 954154) és a Microsoft Office Onenote (955047) sebezhetőnek bizonyult; ezekhez adott ki update-et a szoftverfejlesztő vállalat. Mindegyik sérülékenység révén távolról való kódfuttatásra nyílik lehetősége a támadónak.

A következő hónapban két változást is életbe léptet a Microsoft. Redmond a felhasználók tájékoztatása előtt megosztja a sérülékenységek részleteit a kiemelt fejlesztőcégekkel, ezáltal több időt biztosít számukra az esetleges változtatások elvégzéséhez (erről bővebben itt). Emellett – szintén októberből – megjelenik az úgynevezett Exploitability Index, melynek elsősorban a rendszergazdák fognak örülni. Ennek a számnak a révén gyorsan megállapítható, hogy mely sebezhetőségek közeljövőben való kihasználására van a legnagyobb esély, így az ezeket javító patch-eket a rendszergazdák magasabb prioritással kezelhetik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés