Connect with us

Hirdetés

technokrata

A KPMG hitelesítette a CIB és az IEB adatmigrációját

Dotkom

A KPMG hitelesítette a CIB és az IEB adatmigrációját

A KPMG sikeresen zárta le a CIB Bank és az Inter-Európa Bank egyesülése kapcsán szükségessé vált migrációs projektet.

A jogi egyesüléssel egy időben az operációs, folyamatoldali és rendszerszintű összeolvadás is lezajlott, amelynek során a KPMG fél év alatt másfél millió adat átmozgatását vizsgálta meg.

A CIB Bank és az Inter-Európa Bank fúziója kapcsán az IEB rendszereiben tárolt adatoknak – szinte minden adatkört megmozgatva – egy rendszerbe történő migrálása zajlott le a közelmúltban. A KPMG feladata ebben a folyamatban az adatok sértetlenségének, hitelességének, biztonságos kezelésének ellenőrzése volt.

Cselőtei Attila, a CIB Bank informatikai területének vezetője szerint a szervezeti integráció komoly feladat volt – gyakran a dolgozók gondolkodásán is változtatni kellett -, míg szigorúan informatikai szempontból az alapadatok migrációjának minőség-ellenőrzése nevezhető a legnagyobb falatnak. Ugyanakkor a kereskedelmi migrációnak is megvoltak a nehézségei, hiszen a két bank egyes területein alapvető különbségek voltak. Ebben a megközelítésben az operációs, technikai lebonyolítás volt mondhatni a legegyszerűbb.

Sallai György, a KPMG szenior tanácsadó menedzsere szerint egy ilyen típusú feladat rendkívül összetett, és a feladatok nemcsak szervezeteken, üzleti területeken átívelőek, hanem információelméleti síkon is több szakterület munkáját kell átfogni. Ha a feladatot elemeire kívánjuk bontani, akkor meg kell vizsgálni, hogy maga a banki környezetben végzett adatmigráció milyen sajátosságokkal bír, a migrálandó adatkörök milyen üzleti és szervezeti síkokat érintenek, ezek kontrolláltsága miként érhető el, valamint a migráció folyamata alatt miként biztosítható minden adatkörre vetítve a bizalmasság, sérthetetlenség és a rendelkezésre állás. A feladatot ezen területek beható ismerete mellett lehet jól megragadni és megfelelő programmenedzsmenttel kezelve a hitelességet biztosítani – mondta Sallai.

A sikeres migrációhoz nélkülözhetetlen a külső, független szakértő bevonása, aki más szemszögből látja a kihívásokat, mint aki a kivitelezésért felelős – hangsúlyozta Sallai. n



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés