Connect with us

technokrata

Hőségben is hódított a szélessáv

Dotkom

Hőségben is hódított a szélessáv

Annak ellenére, hogy a forró nyáron kevesebbet akcióztak, hirdettek a cégek, mégis sokan fizettek elő a szélessávú internetszolgáltatásra.

A négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, Digi) szélessávú internet-előfizetőinek száma 3,37 százalékkal, 489 ezerre emelkedett, a hagyományos telefonvonalon szélessávú adsl-internetszolgáltatásra előfizetők száma viszont júliusban alig 0,3 százalékkal, 782 ezerre nőtt – derült ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből. Mindezek eredményeként az adsl- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,46 millió volt az egy évvel korábbi 1,198 millió és a 2007. végi 1,327 millió után. A mobilinternetnél nem állnak rendelkezésre ilyen összesített adatok, de eddigi információink szerint ott még nagyobb ütemű lehetett a növekedés.

Miközben a kábelmodemes szolgáltatóknak köszönhetően jelentősen nőtt a vezetékes szélessávú-előfizetések száma, folytatódott a vezetékestelefon-vonalak lassú lemorzsolódása. Júliusban a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak száma 14,5 ezerrel, 3 millió 172 ezer alá csökkent. Júliusban, egy-egy előfizető, ha minimálisan is, de kevesebbet beszélt, hisz az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi 162,1 percről 160,5 percre, a hívások átlagos hossza pedig 2,98 percről 2,95 percre csökkent. Összességében pedig júliusban a kezdeményezett hívások időtartama 509 millió perc volt, 1,4 százalékkal kevesebb, mint júniusban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp