Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hőségben is hódított a szélessáv

Dotkom

Hőségben is hódított a szélessáv

Annak ellenére, hogy a forró nyáron kevesebbet akcióztak, hirdettek a cégek, mégis sokan fizettek elő a szélessávú internetszolgáltatásra.

A négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, Digi) szélessávú internet-előfizetőinek száma 3,37 százalékkal, 489 ezerre emelkedett, a hagyományos telefonvonalon szélessávú adsl-internetszolgáltatásra előfizetők száma viszont júliusban alig 0,3 százalékkal, 782 ezerre nőtt – derült ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből. Mindezek eredményeként az adsl- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,46 millió volt az egy évvel korábbi 1,198 millió és a 2007. végi 1,327 millió után. A mobilinternetnél nem állnak rendelkezésre ilyen összesített adatok, de eddigi információink szerint ott még nagyobb ütemű lehetett a növekedés.

Miközben a kábelmodemes szolgáltatóknak köszönhetően jelentősen nőtt a vezetékes szélessávú-előfizetések száma, folytatódott a vezetékestelefon-vonalak lassú lemorzsolódása. Júliusban a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak száma 14,5 ezerrel, 3 millió 172 ezer alá csökkent. Júliusban, egy-egy előfizető, ha minimálisan is, de kevesebbet beszélt, hisz az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi 162,1 percről 160,5 percre, a hívások átlagos hossza pedig 2,98 percről 2,95 percre csökkent. Összességében pedig júliusban a kezdeményezett hívások időtartama 509 millió perc volt, 1,4 százalékkal kevesebb, mint júniusban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés