Connect with us

technokrata

Biztonsági hiba a Google böngészőjében!

Dotkom

Biztonsági hiba a Google böngészőjében!

Mindössze két nap telt el az indulás után, és kiderült, hogy a Chrome sem szeplőtlen.

Megdöbbentőnek nevezni a sebezhetőséget nagy dőreség lenne – nem csak a Google Chrome esik át ezen, hanem gyakorlatilag minden böngésző, ami eddig elkészült. Anno a Firefox harmadik generációjáról is alig pár nap alatt derült ki, hogy sérülékeny. Amíg emberek írják a szoftvereket, addig lesznek bennük hibák.

De térjünk rá a konkrét esetre! A Securiteam nevű site cikke szerint az Evilfingers csapatból Rishi Narang rájött, hogyan lehet összeomlást elérni a browsernél – ráadásul úgy, hogy ehhez még felhasználói beavatkozásra sincsen szükség. Amennyiben az internetező egy olyan linket nyit meg a szoftverben, amely megfelel bizonyos speciális feltételeknek (például különleges karakternek kell benne szerepelnie), a Chrome lefagy. Pontosabban a következő üzenettel örvendezteti meg – az angol nyelvű – felhasználókat: „Whoa, Google Chrome has crashed. Restart now?”

Narang a chrome.dll 0.2.149.27-es változatában találta meg a hibát, melyre javítás egyelőre nem létezik. Azt sem lehet tudni, hogy mennyi időt kell várni a frissítésig, hiszen ne feledjük, hogy akármennyire is jól használható a Chrome, még csak béta állapotban van. Ennek ellenére érdemes letölteni és kipróbálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek