Connect with us

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Dotkom

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Hatvankét százalékkal bővülő, fél év alatt másfél milliárdos forgalomról, de megmaradó 52 milliós veszteségről adott számot féléves jelentésében a Bookline.hu internetes áruház.

Miközben a magyarországi könyv-kiskereskedelem 2008-ban nominálisan is visszaesett, a Bookline.hu internetes áruházcég forgalma a 2007-es első félévi 898 millióról idén 1 milliárd 451 millió forintra gyarapodott. A forgalom 93 százalékát a könyvértékesítés adta, az egyéb üzletágak forgalma 7 százalékot ért el. Ezek között a drogéria jellegű termékek, a dvd-k és számítástechnikai eszközök egyaránt megtalálhatók. A Bookline.hu piaci részesedése – a társaság gyorsjelentésében közölt becslése szerint – a magyar könyvpiacon 5-6, az internetes könyvkereskedelemben 40-50 százalék között lehet. A bookline.hu idén már kilépett a szlovák és a román piacra is, egyelőre csak magyar nyelvű könyvekkel, de tervezik a román és szlovák könyvek internetes árusítását is.

A 121 alkalmazottat foglalkoztató cég a költségeken nem igazán tudott spórolni, így üzemi eredménye a tavalyi 56 milliós veszteség után idén 73 milliós veszteség lett. Ezt részben ellensúlyozta a tavaly júniusi 1,5 milliárdos tőkeemelésből származó pénzeszközeinek hozama (idén 25 millió), így a cég féléves eredménye a tavalyinál 5 százalékkal kisebb, 52,5 millió forintos veszteség lett. A könyvkereskedelem sajátosságai folytán az éves forgalom több mint 60 százaléka a második félévben realizálódik. (A Bookline 75 százalékos tulajdonosa a Napi Gazdaság 50 százalékát is birtokló Közép-európai Média Holding Zrt., Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság főszerkesztője pedig a Bookline.hu 6 százalékos tulajdonosa és it-tagja.)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő