Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Dotkom

Másfélszeres forgalombővülés a Bookline.hu-nál

Hatvankét százalékkal bővülő, fél év alatt másfél milliárdos forgalomról, de megmaradó 52 milliós veszteségről adott számot féléves jelentésében a Bookline.hu internetes áruház.

Miközben a magyarországi könyv-kiskereskedelem 2008-ban nominálisan is visszaesett, a Bookline.hu internetes áruházcég forgalma a 2007-es első félévi 898 millióról idén 1 milliárd 451 millió forintra gyarapodott. A forgalom 93 százalékát a könyvértékesítés adta, az egyéb üzletágak forgalma 7 százalékot ért el. Ezek között a drogéria jellegű termékek, a dvd-k és számítástechnikai eszközök egyaránt megtalálhatók. A Bookline.hu piaci részesedése – a társaság gyorsjelentésében közölt becslése szerint – a magyar könyvpiacon 5-6, az internetes könyvkereskedelemben 40-50 százalék között lehet. A bookline.hu idén már kilépett a szlovák és a román piacra is, egyelőre csak magyar nyelvű könyvekkel, de tervezik a román és szlovák könyvek internetes árusítását is.

A 121 alkalmazottat foglalkoztató cég a költségeken nem igazán tudott spórolni, így üzemi eredménye a tavalyi 56 milliós veszteség után idén 73 milliós veszteség lett. Ezt részben ellensúlyozta a tavaly júniusi 1,5 milliárdos tőkeemelésből származó pénzeszközeinek hozama (idén 25 millió), így a cég féléves eredménye a tavalyinál 5 százalékkal kisebb, 52,5 millió forintos veszteség lett. A könyvkereskedelem sajátosságai folytán az éves forgalom több mint 60 százaléka a második félévben realizálódik. (A Bookline 75 százalékos tulajdonosa a Napi Gazdaság 50 százalékát is birtokló Közép-európai Média Holding Zrt., Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság főszerkesztője pedig a Bookline.hu 6 százalékos tulajdonosa és it-tagja.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés